"Μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ" Ομάδα Ύψιλον Αγγελική Στελλάτου

mikres-zoes-stellatou-b1-c-lila-sotiriou

Η Αγγελική Στελλάτου είναι μια δημιουργός που επικεντρώνεται στην ουσία. Το νέο της έργο απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και βρήκε το δρόμο του στις καρδιές του κοινού. Εξαιρετική χορεύτρια η ίδια, ερμηνεύει το νέο της ντούο μαζί με τη νέα και ταλαντούχα Ιωάννα Αποστόλου.

Οι μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ είναι μια ιστορία για δύο σώματα που, στην προσπάθειά τους να πετύχουν τον απόλυτο συντονισμό, ανακαλύπτουν τη μοναδικότητά τους. Ανακαλύπτουν ότι οι κινητικές επιλογές τους σκιαγραφούν τις μικρές ιστορίες που κουβαλούν τα σώματα όλων μας: τη σχέση μας με το χρόνο, την απώλεια, την αγωνία, την ελπίδα.

Xορογραφία: Aγγελική Στελλάτου
Μουσική: Sébastien Seixas
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Ερμηνεία: Ιωάννα Αποστόλου, Αγγελική Στελλάτου

Παραγωγή: ΟΜΑΔΑ ΥΨΙΛΟΝ

Διάρκεια: 45΄

Αγγελική ΣΤΕΛΛΑΤΟΥ : Γνωστή ως ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Εδάφους (1986), χορεύτρια και χορογράφος δούλεψε σε ισότιμη βάση με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για 15 χρόνια μέχρι τη διάλυση της ομάδας, το 2001. Από τότε ακολουθεί τη δική της πορεία, το δικό της όραμα. Έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει δουλειές, όπως «Στο δρόμο μου ένας άγγελος» (2002),  «λίγο πρίν(   )λίγο μετά» (2005), «Καν.ίβ.αλοι» (2009). Το 2008 ερμήνευσε κεντρικό ρόλο στην παράσταση ΑΩ του AshBulayev. Η Αγγελική Στελλάτου ήταν επίσης ο άνθρωπος που ηγήθηκε του χορογραφικού σκέλους της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004. Από το 1992 έχει υπογράψει συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με τον Β. Θεοδωρόπουλο, τον Θ. Μοσχόπουλο, την Β. Πατεράκη, τον Στ. Λιβαθινό, τον Κ. Καζάκο. Έχει βραβευτεί για την ερμηνεία της στο σόλο Σκαλοπάτια από την παράσταση «Ανθρώπινη Δίψα» (Ομάδα Εδάφους) σε σκηνοθεσία Δ. Παπαϊωάννου, και επίσης για την χορογραφική δουλειά της στην παράσταση «MotorTown» σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου, με το βραβείο θεάτρου «Κούλα Πράτσικα».

Ιωάννα ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2007. Ως υπότροφος του ιδρύματος Πράτσικα συνέχισε τις σπουδές της στο σύγχρονο χορό στο Folkwang Hochschule στο Essen της Γερμανίας. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με την Αγγελική  Στελλάτου, την  X- it dancetheatre του Φώτη Νικολάου, την Yelp danceco, την Όλια Λυδάκη, τη Λία Τσολάκη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη, τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο, την ομάδα Ad Hoc, την Lumi dance co. κ.α Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο χορό στην σχολή χορού της Έλενας Βακαλοπούλου, της Νένας Παπαγεωργίου, καθώς και σε άλλα studios χορού. Από το 2012 διδάσκει σύγχρονο χορό στη Δημοτική Σχολή Χορού της Καλαμάτας.
 


info : Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας | ώρα 20.30 | είσοδος: €12,00 & €10,00 (φοιτητικό / μειωμένο) - Για αγορά εισιτηρίων κάντε κλικ εδώ | www.kalamatadancefestival.gr


 

dancepress.gr