"6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα" - Indigo Fera

yumiko-yioshoka

«6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα» είναι ο ναυτικός όρος που χρησιμοποιείται για το λυκόφως και το λυκαυγές. Ο ήλιος βρίσκεται 6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα δύο φορές κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου, την ώρα της χαραυγής και την ώρα του ηλιοβασιλέματος, στο ξεκίνημα και στο τέλος της ημέρας. Υπάρχει μία εγγενής κυκλικότητα στον όρο «6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα», η οποία δηλώνει ταυτόχρονα την αρχή και το τέλος μιας πορείας, ενός ταξιδιού, μιας διαδικασίας. Το τέλος οδηγεί νομοτελειακά σε μία νέα αρχή με τον ίδιο τρόπο που η χαραυγή έρχεται πάντα μετά το ηλιοβασίλεμα.

Σύλληψη: Ρένα Κωνσταντάκη
Χορογραφία: Ρένα Κωνσταντάκη / Yumiko Yoshioka
Ερμηνεια: Yumiko Yoshioka
Μουσικη συνθεση: Σοφία Κουμπλή

Η Yumiko Yoshioka είναι χορογράφος, χορεύτρια, εκπαιδεύτρια χορού, από τις σημαντικότερες παρουσίες στο χώρο του Butoh. Είναι ιδρυτικό μέλος του TEN PEN CHii Artlabor στη Γερμανία. Από το 2007 συνεργάζεται με την indigo fera art productions, για παραστάσεις και σεμινάρια.

 


info: Κέντρο Χορού Ακροποδητί, Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη – Σύρος, τηλέφωνα:  22810-80690, 6944-771449  | ώρα έναρξης : 21.30 | Εισιτήρια: 8€ κανονικό, 6€ μαθητικό / φοιτητικό / κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ) & πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & ευρωπαϊκής κάρτας νέων/ ΑμεΑ


 

dancepress