"Χρή" - Χοροθέατρο Αleajactaest

antigrafo-apo-antigrafo-apo-emp-151

Χρή. Κοινωνία. Το οργανωμένο σύνολο ανθρώπων που συνδέεται με θρησκευτικούς, πολιτικούς, εθνικούς και άλλων τύπων δεσμoύς. Ένα σύνολο μονάδων που αναγκάζονται αυτοβούλως σε κοινά χαρακτηριστικά. Που συμβιώνουν σε ορισμένο τόπο και χρόνο υπό την επίδραση εξελίξεων που ξεκινουν από αυτό και καταληγουν στο ίδιο.

Με βάση αυτή την αλληλεπίδραση γεννιούνται πάντοτε ερωτήματα. Ερωτήματα για το ποιά είναι η σύσταση της κοινωνίας αυτής, για το αν τα μέλη της μπορούν να διατηρήσουν τη διαφορετικότητα τους και για το αν όντως οι αρχές που διέπουν ως τώρα τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες είναι δυνατό να διατηρηθουν.

Πατώντας πανω στην κοινή αυτή αναρώτηση πέντε  γυναίκες υπό την καθοδήγηση του Βασίλη Σκαρμούτσου, κινούνται στο χώρο και εκφράζουν το συναίσθημα, την απορία, την απάντηση, που προκαλεί ο οικωνικός ερεθισμός του καθμερινού συνόλου.

Η παράσταση Χρη αποτελεί απόπειρα προσέγγισης μιας τακτικής σειρά ερωτήσεων, του ανθρώπου για τον προσδιορισμό του ως «Αριστοτέλειο ον κοινωνικό». Το Χρη δεν σχεδιάστηκε στη βάση της κατεύθυνσης και της απάντησης. Απλά υπάρχει σαν μορφή σχηματοποιήσης των αναρωτήσεων..


Χορογραφία-σκηνοθεσία: Βασίλης Σκαρμούτσος
Μουσική: Γιώργος Γ. Βασιλειάδης
Ερμηνεία: Μαριλού Ανδρίκου, Τζένη Βαγκοπούλου, Νάντη Γώγουλου, Φωτεινή Ζούμα, Χριστίνα Τσάτσου

Ημερομηνιίες παράστασης: 

  • Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013
  • Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

 


info:  Πολυχώρος VAULT Theatre Plus, Μελενίκου 26, Βοτανικός, τηλ. 213-0356472 694-5993870 

dancepress