"Βήματα στην πόλη" - Ομάδα H Άλλη Πλευρά

vimata-4

Η Ομάδα θεάματος H Άλλη Πλευρά παρουσιάζει στο ΚΕΤ μια performance κίνησης και λόγου με τίτλο Βήματα στην πόλη• ένα αστικό παραμύθι.

Μια κοπέλα στη σύγχρονη Αθήνα, μια περιπλάνηση ανάμεσα στη φαντασία, τη μνήμη και την πραγματικότητα, μια performance που φωτίζει την ποίηση της καθημερινότητάς μας. H Άννα Ζεβελάκη «αφηγείται» μια χειροποίητη προσωπική ιστορία μέσα από το κινητικό λεξιλόγιο του Etienne Decroux. Οι λέξεις και η κίνηση, σε έναν πρωτότυπο συνδυασμό, συνθέτουν εικόνες από την ιστορία της Θάλειας, μιας νέας κοπέλας στην Αθήνα. Τα βήματά της στην πόλη διασταυρώνονται με τα βήματα μιας άλλης κοπέλας, πρωταγωνίστριας σε ένα παράλληλο αστικό παραμύθι για την αναζήτηση της ευτυχίας.

Σύλληψη και ερμηνεία: Άννα Ζεβελάκη
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Ζαρίας (βιολί) & Αλέξανδρος Κασαρτζής (τσέλο)
Μια παραγωγή της «Ομάδας θεάματος H Άλλη Πλευρά»

Διάρκεια: 50 λεπτά

Mime corporel : H τεχνική της «σωματικής μιμικής» (mime corporel) αναπτύχθηκε από τον σπουδαίο Γάλλο θεατράνθρωπο Étienne Decroux (1898-1991) που διαχώρισε τη μιμική από τον προγονό της, την παντομίμα του 19ου αιώνα. Στον κόσμο του mime corporel κυριαρχεί η μουσικότητα της κίνησης και τα δραματικά στοιχεία του βάρους, της αντίστασης, του δισταγμού, της παύσης και της έκπληξης. Στη σκηνή είναι δυνατά μόνο αυτά που υπάρχουν σε αρχέτυπες μορφές μέσα και έξω από το σώμα. Κάθε κίνηση που ταιριάζει με αυτά τα αρχέτυπα είναι «ευανάγνωστη» στο κοινό και συνεπής μέσα σε αυτό το σύστημα. Κάθε κίνηση που δεν είναι συνεπής είναι σαν μουντζούρα και σαν τέτοια δεν υπάρχει. Ο Decroux αγαπούσε να κραυγάζει στα πολύ σπαστά του αγγλικά: «Κάνε ή μην κάνεις. Όχι μεταξύ των δύο!»Άννα Ζεβελάκη

Η Άννα Ζεβελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι performer και θεατρολόγος. Σπούδασε θεατρολογία στην Αθήνα και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στο Paris VIII - Vincennes - St Denis. Μαθήτευσε στο Παρίσι και στην Καλιφόρνια κοντά στον Thomas Leabhart, μαθητή του Étienne Decroux, και ειδικεύτηκε στην τεχνική του mime corporel (σωματική μιμική). Ως mime performer συμμετείχε με δικές της κινητικές συνθέσεις σε παραστάσεις στο Παρίσι και στην Καλιφόρνια. Στην Αθήνα, έχει δημιουργήσει τις solo performances Το Γράμμα (Αργώ studio, 2006), Η Μύτη, βασισμένη στο κείμενο του Νικολάι Γκόγκολ (Χώρος Τέχνης Ασωμάτων, 2007), Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, (2008, Booze Cooperativa), Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου (2010, Θέατρο Άλεκτον).

 


info: Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, Αθήνα, Τ : 213 00 40 496, κ : 69.45.34.84.45 | Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη | Ώρα 21:00 | Είσοδος: 8 €, μειωμένο εισιτήριο: 5 €


 

dancepress