"Ονειρεύτηκα τρεις που ονειρεύονταν τους άλλους δύο ο καθένας"

line_heads-web

Με αφορμή τον τίτλο της παράστασης - δανεισμένο από "Τα τέσσερα όνειρα" ένα κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη, πειραματιστήκαμε πάνω στην ιδέα του χορευτικού τρίο, όχι ως συνθήκη που προκύπτει από τον κοινότοπο συνδυασμό 2+1 (ντουέτο-σόλο), αλλά ως προϋπόθεση για να πετύχουμε μια παραδοξότητα και ένα συμβολικό παιχνίδι, ανάλογο με εκείνο των ονείρων. Αξιοποιήσαμε το υλικό του Δημητριάδη, παρεκκλίνοντας από τη συμβατική ανάγνωση του έργου, και επιχειρήσαμε μια οργανική, όσο και αυθαίρετη μετουσίωση του λόγου σε κίνηση. Η ποικιλία των λεκτικών ερεθισμάτων και το ευρύ φάσμα της χρήσης τους, ως έμπνευση για την κατασκευή του τρίο, είναι μόνο μία εκδοχή των πολλαπλών αναγνώσεων που μπορεί να επιχειρήσει κανείς με το κείμενο του συγγραφέα. Θεωρήσαμε όμως ότι στα όνειρα, όπως και στο κείμενο, δεν χρειάζεται να συμπεριλάβει κανείς όλες τις εκφάνσεις-αποχρώσεις για να μπορέσει να συνδεθεί και να βγάλει κάποια συμπεράσματα γι’ αυτό που «παρακολουθεί», ή καλύτερα βιώνει.

Τα όνειρα συνθέτουν από μόνα τους ένα ξεχωριστό σύμπαν προλέγουν ή προοικονομούν, πάντοτε σε αντίστιξη με την πραγματικότητα, μια κατάσταση που δεν αποζητά υλικό αντίκρισμα, αλλά απαιτεί από τον ονειρευόμενο τη βύθιση στις άγνωστες πτυχές του εαυτού. Κατ’ αναλογία, θα θέλαμε το έργο που καταθέτουμε να διαβαστεί σαν όνειρο, να εμπλέξει το θεατή σ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο «αφήγησης» ξεπερνώντας την όποια λογική αλληλουχία σε μια ροή που αντιστέκεται στη συνήθη, δομημένη εξέλιξη μιας παράστασης.

 

Ερμηνεία: Τάσος Καραχάλιος, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Ιωάννα Τουμπακάρη

Σύμβουλος στη Δραματουργία: Τάσος Κουκουτάς

 


info: Στούντιο Χορού ΜΕΤΑΝΕΙΡΑ, Tριπτολέμου 21 (Μετρό Κεραμεικός) | Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, τηλ. 6945384886 | Ώρα έναρξης 22:00 | Ημερομηνίες παραστάσεων : 26, 27, 28 Οκτωβρίου και 1, 2, 3 Νοεμβρίου 2013 | 

dancepress