"Το Σωματίδιο του Θεού" - Ομάδα Κι όμως κινείται

photo_kaiomoskineitai6-web

Η ομάδα χορού και ακροβασίας κι όμΩς κινείται μαζί με τον Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζουν την παράσταση “Το σωματίδιο του Θεού”.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στο σύμπαν της σύγχρονης φυσικής. Χορός, ακροβασία, μουσική και λόγος μπλέκονται με χιούμορ και ευαισθησία. Δέκα ερμηνευτές (χορευτές, ακροβάτες και μουσικοί) προσπαθούν να κατανοήσουν όλα αυτά τα σημαντικά και ασήμαντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας να προσπαθούμε --βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός--, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν.

Μια παράσταση αφιερωμένη στην ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του, με ό,τι μέσο διαθέτει, προκειμένου να καταλάβει ποιοι είμαστε, πώς φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.   

Η παράσταση είναι ταυτόχρονα μία διάλεξη αυξανόμενης εντροπίας και εμπάθειας από τον Δ. Αποστολάκη, ο οποίος έχει υπάρξει στο CERN ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αυτό ακριβώς το πεδίο αναζήτησης του μποζονίου Χιγκς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία-χορογραφία: κι όμΩς κινείται, Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης
Σκηνικά: Camilo Bentancor
Μουσική σύνθεση και ερμηνεία: Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης, Κλέων Αντωνίου, Τάκης Κανέλλου, Θοδωρής Ρέλλος (Μode Plagal)

Ερμηνεία και συν-δημιουργία: Δημήτρης Αποστολάκης, Camilo Bentancor, Τάσος Καραχανίδης, Αντιγόνη Λινάρδου, Ερμής Μαλκότσης, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή
 


Η ομάδα «κι όμΩς κινείται» ιδρύθηκε το Μάιο του 2003 από την Χριστίνα Σουγιουλτζή (χορεύτρια) και τον Camilo Bentancor (καλλιτέχνη τσίρκου). Από το 2009 η ομάδα φιλοξενεί σταθερά τον Ερμή Μαλκότση με την ιδιότητα του χορευτή και χορογράφου. Πρόκειται για τη συνεργασία καλλιτεχνών με διαφορετική κινησιολογική πληροφορία, ομάδα σύνθετων σωματικών παραστάσεων, όπου συναντιούνται ο χορός με το τσίρκο και την performance.
Μέσα στη δομή μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης χορευτικής παράστασης, βασισμένης στη σωματική δράση και έκφραση των ερμηνευτών, αφομοιώνονται τεχνικές του τσίρκου σε ό,τι αφορά στη δημιουργία και αξιοποίηση του τρισδιάστατου χώρου -ακροβασία, εναέρια ακροβασία, το εκφραστικό φάσμα των ερμηνευτών, κατασκευή δράματος με στοιχεία ειρωνείας, κωμικοτραγικού και αυτοσαρκασμού- καθώς και η εξωστρεφής ιδιαιτερότητα της performance.
Στόχος της εργασίας της ομάδας είναι η στοιχειοθέτηση ενός προσωπικού λεξιλογίου με την ενσωμάτωση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε ερμηνευτή, όχι σαν μια παράταξη δεξιοτήτων, αλλά με τη μορφή μιας ομαδικής διαδικασίας διαμόρφωσης, σε σχέση με τις αισθητικές αποφάσεις για την εκάστοτε έρευνα.
 


info : Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη | Ώρα: 21.00 | Eίσοδος: 15€, 12€ (φοιτητές), ειδικά για τους σπουδαστές σχολών χορού ισχύει μειωμένη τιμή: 8 €. Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας | Ώρες λειτουργίας ταμείων: Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Τρίτη-Kυριακή: 9.30 π.μ.-21.30 μ.μ και Βασιλικό θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-21.30 μ.μ - Τηλέφωνα κρατήσεων- Πληροφορίες: 2315 200200 |  www.ntng.gr


 

dancepress