«Ανασφάλλω» revised - Ομάδα Χορού Load

anasfallw

ANA-ΣΦAΛΛΩ: 1.Ανεγείρομαι εκ πτώσεως. 2.Αναρρώνυω (αναρρώνω). 3.Eπι Γυναικών: Παρεκτρέπομαι.

Το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η ομάδα χορού Load παρουσιάζουν μία ανανεωμένη επανεκτέλεση του έργου Ανασφάλλω του Τάσου Μπεκιάρη.

Στόχος του Ανασφάλλω revised είναι να αφυπνίσει υποσυνείδητα το θεατή αναγνωρίζοντας την έννοια της ανασφάλειας μέσα από το κοινωνικό περιβάλλον και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Η παράσταση καταπιάνεται με καίρια υπαρξιακά ζητήματα όπως: η απόρριψη, η προσωπική ανεπάρκεια, η επιβεβαίωση και η αναγνώριση του εαυτού μας μέσα από τα μάτια των άλλων και μέσα από το πρίσμα των κοινωνικών αναταραχών.

Επτά  προσωπικότητες τολμούν να απογυμνωθούν μπροστά στον «καθρέφτη» τους, αποδέχονται τον πραγματικό τους εαυτό και μετουσιώνουν τις ανθρώπινες αδυναμίες τους σε έκφραση και κίνηση.

Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Χορογραφία : Τάσος Μπεκιάρης
Σενάριο: Χριστίνα Μητροπούλου
Ερμηνεύουν : Δημήτρης Αντωνόπουλος, Γαλήνη Γυρτάτου, Χριστίνα Μητροπούλου, Δάφνη Μπέκερ, Τάσος Μπεκιάρης, Αγγέλα Πατσέλη, Θεμιστοκλής Παυλής, Πάνος Τρουμπουνέλης
Απαγγέλει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Διάρκεια παράστασης : 45’
Η παράσταση είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 16 ετών                                                              

Η ομάδα χορού Load δημιουργήθηκε το 2012 από τον Τάσο Μπεκιάρη. Σκοπός της είναι να προσεγγίσει την έννοια της λέξης χοροθέατρο από μια διαφορετική σκοπιά έχοντας ως βασικό μοχλό την αφηγηματικότητα της κίνησης και τα συναισθήματα που δημιουργεί αυτή στο θεατή. Καταπιάνεται με έννοιες της καθημερινότητας που προέρχονται από την παρατήρηση του συνόλου, αλλά και του καθένα ξεχωριστά χωρίς απαραίτητο σκοπό την «κάθαρση», αλλά περισσότερο ελπίζοντας στην αφύπνιση σκέψεων και προβληματισμών. Η πρώτη εκδοχή του έργου «Ανασφάλλω» παρουσιάστηκε στο θέατρο Αργώ τον Ιούνιο του 2013.
 


info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418579  |  Ώρα: 21.00 | Ημερομηνίες παραστάσεων: 3, 4, 10 Νοεμβρίου 2013 | Εισιτήρια: 12€, μειωμένο, φοιτητικό 8€, κάτοχοι κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ 5€ | Προπώληση: www.mcf.gr και στα καταστήματα Public. 

dancepress