"Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι" - Athens Children Ballet

xionati-web

Το Athens Children's Ballet (ACB) παρουσιάζει την παράσταση κλασικού μπαλέτου σε δύο πράξεις «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» σε χορογραφία της γνωστής Βρετανίδας χορογράφου Olivia Pickford.

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους με εβδομήντα πέντε (75) ταλαντούχες χορεύτριες και χορευτές από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσ/νίκη, Πάτρα, Κατερίνη, Αγρίνιο, Ζάκυνθο), ηλικίας 9 έως 21 ετών.

Λίγα λόγια για το Athens Children’s Ballet και το έργο του:

Το ACB είναι μη κερδοσκοπική εκπαιδευτική ομάδα κλασικού χορού που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα για να υποστηρίξει και να αναδείξει το ταλέντο νεαρών χορευτριών και χορευτών της χώρας μας. Δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του ACB είναι η Χριστίνα Ρόκα, απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, Επίτιμη πρόεδρος του ACB είναι η Lynn Wallis, καλλιτεχνική διευθύντρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου και χορογράφος η Olivia Pickford.

Περισσότερες από 300 χορεύτριες και χορευτές από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρών σε μια σειρά ακροάσεων για να επιλεχθούν τελικά οι 75 που συνθέτουν τη νεανική ομάδα κλασικού μπαλέτου του ACB. Ακολουθώντας ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροδιδασκαλίας που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και υπό την καθοδήγηση της Olivia Pickford, οι χορεύτριες και χορευτές απογείωσαν το ταλέντο τους δουλεύοντας σκληρά για έξι μήνες και απέδειξαν ότι διαθέτουν την πειθαρχία, τη συνέπεια, την επιμονή αλλά και τις ικανότητες να ανταπεξέλθουν στο σκληρό πρόγραμμα και τις απαιτήσεις μιας επαγγελματικής παράστασης.

Tο Athens Children’s Ballet πέρα από τη δυνατότητα που δίνει σε νέες ταλαντούχες χορεύτριες και χορευτές να συμμετέχουν σε μία επαγγελματική παράσταση κλασικού μπαλέτου και να συνεργαστούν με μία διακεκριμένη ομάδα χορογράφων και εκπαιδευτών, δίνει και την ευκαιρία να διεκδικήσουν δύο υποτροφίες για φοίτηση σε κορυφαία Dance Summer schools της Αγγλίας, όπως το Royal Ballet School, Elmhurst School of Dance, Bird College και Royal Academy of Dance.
 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα

Χορογραφία: Olivia Pickford
Σκηνικά : Ξένια Βήτου
Μουσική επιμέλεια:  Olivia Pickford

 


info: Θέατρο στο ACS Athens, Γαρυττού 53, Χαλάνδρι, Αθήνα |  Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Σάββατο 30/11/13, 16:00 & 19:30  -  Κυριακή 01/12/13, 16:00 & 19.30  | Τιμές Εισιτηρίων: ζώνη Α: 25€, ζώνη Β: 20€, ζώνη Γ: 15€. Για ομαδικές κρατήσεις άνω των 12 εισιτηρίων γίνεται έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσματζόγλου) - Ηλεκτρονικές κρατήσεις: www.ticketservices.gr - Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210-7234567


 

dancepress