"Οι τρεις Σωματοφύλακες" - Λυδία Λίθος/Torus Knot Company

oi-3-swmatofulakes-sth-monh-lazaristwn-k-video-dance-065-web

Οι τρεις Σωματοφύλακες ανέβηκαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2013 συμμετέχοντας με μεγάλη επιτυχία σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη χορευτική εκδοχή του πολυδιαβασμένου λογοτεχνικού αριστουργήματος του Αλέξανδρου Δουμά “Οι τρεις Σωματοφύλακες”, από τις ομάδες "Λυδία Λίθος" και "Torus Knot" που ενώνουν τις δυνάμεις τους, προσεγγίζοντας το κλασικό έργο μέσα από διαφορετικές χρονικές περιόδους και ντύνοντάς το με ακροβατικές χορογραφίες και με μουσική από ροκ μέχρι… μπαρόκ!

Η παράσταση διατρέχει τρεις χρονικές περιόδους. Με αφετηρία την μπαρόκ εποχή, περνά στη δεκαετία του 1970 και καταλήγει στο "σήμερα". Το έργο προσεγγίζεται κινησιολογικά σύμφωνα με την απόλυτα προσωπική και σύγχρονη γραφή της χορογράφου και σκηνοθέτιδας Φένιας Αποστόλου (ομάδα Λυδία Λίθος), που χαρακτηρίζεται από την απέριττη και γνήσια σωματική έκφραση. Συνεργάτης σε αυτήν τη διαδικασία είναι ο Κωνσταντίνος Κασιάρης (ομάδα Torus Knot ), ο οποίος αποκωδικοποιεί ένα απαιτητικό σωματικά λεξιλόγιο και δημιουργεί κινητικές δίνες με ακροβατική ικανότητα.

Με αφορμή το μυθιστορηματικό οικοδόμημα, η παράσταση συνυφαίνει επί σκηνής τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών της, οι οποίοι βρίσκονται σε μία διαρκή και συγκινητική μάχη με τη νίκη, την ήττα, την αποδοχή, τη συσπείρωση, τη διάσπαση, τη συγχώρεση και το πιο σημαντικό από όλα, τη μάχη για την αποφυγή της τελειωτικής παραίτησης. Οι τρεις σωματοφύλακες χορεύουν για να ερευνήσουν την ανθρώπινη συλλογικότητα και το πώς αυτή ενδυναμώνεται από τον καλό ή κακό εαυτό αντίστοιχα. Έννοιες όπως η ανιδιοτέλεια, η πίστη, αλλά και η προδοσία και η εγκατάλειψη βρίσκουν τη θέση τους σε κάθε εποχή και συνεχίζουν να… χορεύονται μέχρι σήμερα.


Concept -Σκηνοθεσία- Χορογραφία: Φένια Αποστόλου
Αcrobatic Choreography: Κωνσταντίνος Κασιάρης
Μουσική: H.Purcell, A.M. Bononcini, J.B. Lully, Queen, Rolling Stones, T-Rex
Χορεύουν: Βάσια Καραβοκύρη, Νίκος Καλύβας, Κωνσταντίνος Κασιάρης, Ηλίας Μπαγεώργος, Στράτος Νικολαΐδης

Διάρκεια: 60’
 

Ημερομηνίες παραστάσεων

 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2013 

3,  4, 5, 6 Ιανουαρίου 2014

 


info: Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ:  2109248328 | Ώρα έναρξης: 19.00 | Τιμή εισιτηρίου: 10€ και 8€ για ανέργους, φοιτητές, μέλη ΣΕΧΩΧΟ, μέλη Κινητήρα)


 

dancepress