"Η ωραία κοιμωμένη" - Tokyo Ballet

sleeping-beaty-3-web

Από τις 25 έως τις 30 Δεκεμβρίου, σε απογευματινές παραστάσεις που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, οι 95 χορευτές και χορεύτριες του Tokyo Ballet θα παρουσιάσουν το διάσημο παραμύθι Η Ωραία Κοιμωμένη.

Βασισμένο στο γνωστό ομώνυμο παραμύθι του Σαρλ Περό, το μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη δημιουργήθηκε το 1890 από τον Μάριους Πετιπά και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του κλασικού χορού, ενώ παράλληλα η μουσική του θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες συνθέσεις για μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι.

Τα Μπαλέτα του Τόκυο που εφέτος γιορτάζουν την 50η επέτειο από την ίδρυσή τους, κατατάσσονται ανάμεσα στις κορυφαίες και διακεκριμένες ομάδες χορού παγκοσμίως και είναι γνωστά τόσο για το υψηλότατο επίπεδο των χορευτών τους, όσο και για τις συνεργασίες κορυφής με διάσημους χορογράφους και σολίστες. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει έργα από τη δυτική, αλλά και την ανατολική κουλτούρα, έργα κλασικού ρεπερτορίου, αλλά και αριστουργήματα της σύγχρονης διεθνούς χορευτικής σκηνής.  Έχουν τιμηθεί με κορυφαία βραβεία, όπως το Tchaikovsky Memorial το 1996 από το τότε Σοβιετικό Υπουργείο Πολιτισμού, Εθνικό Βραβείο το 2002 στην Κίνα, Asahi Performing Arts το 2007.

Η Ωραία Κοιμωμένη είναι η ιστορία της πριγκίπισσας Aurora που πέφτει θύμα της θανάσιμης κατάρας της κακιάς μάγισσας, αλλά η καλή νεράιδα θα αντιστρέψει την κατάρα και θα τη γλυτώσει από το θάνατο βυθίζοντάς την σε έναν αιωνόβιο ύπνο. Εκατό χρόνια αργότερα θα την ξυπνήσει ένας πρίγκιπας που στο τέλος θα την παντρευτεί.

Χορογραφία: Marius Petipa
Αναθεωρημένη χορογραφία: Munetaka Iida
Μουσική : Pyotr I. Tchaikovsky
Χορεύουν: Mizuka Ueno, Dan Tsukamoto, Tokyo Ballet

 


info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ.: 2107282333 | Ώρα 16:00 | Τιμές Εισιτηρίων:  Διακεκριμένη Ζώνη 100€, Α ζώνη 78€, Β ζώνη 58€, Γ ζώνη 40€, Φοιτητικά-Παιδικά: 30% έκπτωση στην τιμή της κάθε ζώνης. Προπώληση: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο εκδοτήριο της οδού Ομήρου 8, Σύνταγμα. Τηλεφωνικά, με χρήση πιστωτικής κάρτας, στο 210-7282333, ηλεκτρονικά  www.megaron.gr -  Πληροφορίες: 210 7258510


 

dancepress