"Έρμα" - Αθανασία Κανελλοπούλου

erma_poster-web-n

Το έργο κινείται στα σύνορα μεταξύ χοροθεάτρου και μουσικού θεάτρου. Πραγματεύεται τον κατακερματισμό του «εαυτού» και τις ρωγμές που έχουν ανοίξει στη φυσική και πνευματική ενότητα της συνείδησης.

Το "έρμα", μάζα σιδηρικών, πετρωμάτων και άλλων υλικών, προσφέρει βύθισμα στα κύτη των πλεούμενων, αντισταθμίζοντας τα ανισόβαρα μέρη του σκάφους και εξασφαλίζοντας στο σκαρί ευστάθεια και στιβαρή πλοήγηση. Οι δύο χαρακτήρες αυτής της παράστασης χαράζουν ρότα στο δικό τους πέλαγος, πότε μαζί πότε χώρια, μέσα από συνεχείς αναδύσεις και καταδύσεις στο έρμα του προσωπικού τους κόσμου, δρώντας και αντιδρώντας στη μνήμη και στο «εδώ» και «τώρα» τους.      

Το έργο υποβάλλει το θεατή σε ένα πλέγμα παραστατικών τελετουργικών (rituals), καθώς μέσα από μία "κύηση", όπου κυριαρχεί το άχρονο και αδιάσπαστο στοιχείο, αναδύεται η λεπτοφυής δύναμη της γυμνής ψυχής.

Η πνευματική ανησυχία, ο συνειρμικός νους, η παρόρμηση, η λαχτάρα για ελευθερία, η προσδοκία για εκπλήρωση της επιθυμίας, γίνονται ήχος και οδηγούν συνεχώς σε μια αγωνία για επιστροφή στην αδιάσπαστη ενότητα. Όχι χωρίς πρώτα να επικρατήσει το χάος και η λυτρωτική μανία.   

Όλα αυτά, με όχημα το ανθρώπινο σώμα, σε συνδυασμό με τη ζωντανή μουσική εκτέλεση μέσα από ένα καλειδοσκοπικό ηχητικό installation.


Χορογραφία, ερμηνεία: Αθανασία Κανελλοπούλου
Σύλληψη, μουσική, ερμηνεία, sound design: Θύμιος Aτζακάς
Video, σκηνικό, επιμέλεια παραγωγής: Aλέξανδρος Σεϊταρίδης

Ημερομηνίες παραστάσεων

Παρασκευή 7 - Σάββατο 8 - Κυριακή 9 Μαρτίου 2014
Παρασκευή 14 - Σάββατο 15 - Κυριακή 16 Μαρτίου 2014
 


info: Το αβγό του μουσικού χωριού, Βαλαωρίτου 4, 8ος όροφος, Θεσσαλονίκη. Είσοδος μόνο με κράτηση θέσης με κλικ εδώ και στο 6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00) | Ώρα έναρξης: 21.00 ακριβώς | Διάρκεια: 60’


 

Φωτογραφία © Νικόλας Χρυσός

dancepress.gr