"Ερωτευμένος Σοπέν" - Μπαλέτο ΕΛΣ

c-stefanos-2518-web

Με τον Ερωτευμένο Σοπέν, το ποιητικό μπαλέτο του βραβευμένου Γάλλου χορογράφου Yannick Boquin, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «κατεβαίνει» για πρώτη φορά στο ανακαινισμένο και επιβλητικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο Ερωτευμένος Σοπέν παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή σε πανελλήνια πρώτη και είναι εμπνευσμένος από το επιστολικό μυθιστόρημα Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε και τις υπέροχες μελωδίες από έργα για πιάνο του Σοπέν.

Η χορογραφία του Μποκέν διατηρεί τους βασικούς χαρακτήρες του έργου, που έγραψε ο Γκαίτε σε ηλικία 24 ετών, ωστόσο αλλάζει τα δεδομένα του χρόνου και του τόπου που ξεδιπλώνεται το ερωτικό δράμα του Βέρθερου. Ενώ στο κείμενο του Γκαίτε περιγράφεται η πρώτη συνάντηση του ήρωα με τη Σαρλόττε και μετά από καιρό ανακαλύπτουμε τον ορμητικό έρωτά του για εκείνη, το δίπρακτο μπαλέτο του Μποκέν ξεκινάει με το δεδομένο του ασίγαστου έρωτα του Βέρθερου για τη Σαρλόττε, η οποία όμως είναι παντρεμένη με τον Άλμπερτ.

Ο διακεκριμένος Γάλλος χορογράφος πρωτοπαρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τη συγκεκριμένη χορογραφία τον Οκτώβριο του 2013, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γιαννίκ Μποκέν σπούδασε χορό στη Σχολή Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, χόρεψε ως Α’ Χορευτής στο Μπαλέτο της Όπερας της Βόννης και της Ρώμης, στο Βασιλικό Μπαλέτο της Φλάνδρας (Αμβέρσα) και στη Γερμανική Όπερα του Βερολίνου. Στην έως σήμερα καριέρα του έχει επανειλημμένως βραβευτεί και έχει διδάξει στις σπουδαιότερες ομάδες μπαλέτου της Ευρώπης. 

Χορογραφία: Γιαννίκ Μποκέν
Σκηνικά - Κοστούμια -  Φωτισμοί: Ρενάτο Τζανέλλα
Πιάνο: Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης
Σαρλόττε - Βέρθερος: Μαρία Κουσουνή - Βαγγέλης Μπίκος και Ευρυδίκη Ισαακίδου - Ντανίλο Ζέκα
Άλμπερτ: Θανάσης Σολωμός
Βίλχελμ: Ίγκορ Σιάτζκο
Με τους Α’ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της ΕΛΣ
Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Ημερομηνίες παραστάσεων: 9, 10, 11 & 13 Μαΐου 2014

 


info: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς | Ώρα έναρξης 20.00 | Τιμές εισιτηρίων: €10, €18, €25. Τιμή παιδικού & φοιτητικού εισιτηρίου: €10. Προπώληση από τα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και του Θεάτρου Ολύμπια. Tηλ. πωλήσεις: 210 4143310, 210 4143320, 210 3662100. Ομαδικά εισιτήρια: 210 3711342φωτο © Stefanos

 

dancepress.gr