"Κiss & Cry" - Michèle Anne De Mey - Jaco Van Dormael

kiss_and_cry_3fwt--maarten-vanden-abeele

Ζευγάρι στη ζωή και συνεργάτες στη σκηνή, η σπουδαία Βελγίδα χορογράφος και χορεύτρια Michèle Anne De Mey και ο πολυβραβευμένος στις Κάννες κινηματογραφιστής Jaco Van Dormael, παρουσιάζουν το επιτυχημένο έργο Kiss & Cry / Νanodanses (2011), ένα χοροθέαμα σε… μικρογραφία, όπως υποδηλώνει και ο υπότιτλός του, το οποίο διευρύνει τα όρια τόσο του χορού, όσο και του σινεμά.

Μόνο τα χέρια και τα δάχτυλα των χορευτών διακρίνονται να χορεύουν πάνω σε ένα σκηνικό σε μικροκλίμακα, σα να είναι βγαλμένο από την παιδική μας ηλικία, γεμάτο μινιατούρες τρένων, χειροτεχνίες, μικροσκοπικά κουκλόσπιτα και χιονισμένα τοπία. Τα χέρια που χορεύουν ανάγονται σε ιδανικούς ερμηνευτές μιας ιστορίας αγάπης και λήθης: μια γυναίκα αναπολεί το παρελθόν και αναζητά στις ατραπούς της μνήμης τα πρόσωπα που κάποτε την όριζαν, την αγάπησαν κι έπειτα εξαφανίστηκαν από τη ζωή της. Μικροκάμερες κινηματογραφούν και προβάλλουν το μαγικό αυτό χορογραφικό μικρόκοσμο σε μεγάλη οθόνη, οδηγώντας τον θεατή σε μια νέα συνείδηση του βλέμματος και των αισθήσεων.

Αρχική ιδέα: Michèle Anne De Mey & Jaco Van Dormael
Μια συλλογική δημιουργία από τους: Michèle Anne De Mey, Gregory Grosjean, Thomas Gunzig, Julien Lambert, Sylvie Olivé, Nicolas Olivier, Jaco Van Dormael
Χορογραφία: Michèle Anne De Mey & Gregory Grosjean
Σκηνοθεσία: Jaco Van Dormael
Εικόνες: Julien Lambert
Μουσική των: George Frideric Handel, Antonio Vivaldi, Arvo Pärt, Michael Koenig Gottfried, John Cage, Carlos Paredes, Tchaikovsky, Jacques Prévert, Ligeti, Henryk Gorecki, George Gershwin.
 

Η Μισέλ Ανν Ντε Μέυ είναι συνεργαζόμενη καλλιτέχνις στο Charlerois Danses, το Χορογραφικό Κέντρο της Γαλλόφωνης Κοινότητας του Βελγίου (Ομοσπονδία Βαλλονίας-Βρυξελλών) στο Σαρλερουά. Έχει εκπαιδευτεί στη Σχολή Mudra του Μορίς Μπεζάρ, στο Βέλγιο. Έχει συνεργαστεί για πολλά χρόνια με την Ann Teresa de Keersmaeker χορεύοντας μαζί της σε ντουέτο το περίφημο Fase (1982), στο Rosas danst Rosas και σε άλλες παραγωγές της γνωστής βελγίδας χορογράφου.


Η εκδήλωση εντάσσεται στον Κύκλο Fast Forward Festival.
 


info: Στέγη Τεχνών και Γραμμάτων (κεντρική σκηνή), Λ Συγγρού 107-109, τηλ. 210900 58 00, Μετρό: στάση Συγγρού-Φιξ │Ώρα 20.30 | Εισιτήρια: 15€, Μειωμένο 10€, Άνεργοι: 5 € - Πληροφορίες για ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων εδώ, τηλεφωνική πώληση στο 210 900 5 800. | Πάρκινγκ στη Στέγη: είσοδος από την οδό Λεοντίου, 5 € / 3 ώρες. Ωράριο λειτουργίας: Δε.–Κυρ. 08:00 – 01:00. Τηλ. πάρκινγκ: 2130.023.192 |  www.sgt.gr


 

dancepress.gr