Οι εικαστικοί "σταθμοί" της Μ.Καβαλλιεράτου

img_0822charles-sandison

Ο Χορός στο Ελληνικό Φεστιβάλ 2014 ξεκινά με το Stations, μια παράσταση καρπός της δημιουργικής σύμπραξης χορού, μουσικής και εικαστικών τεχνών.

Πρόκειται για μια δημιουργία που συνυπογράφουν η χορογράφος και ερμηνεύτρια Μαριάννα Καβαλλιεράτου, συνεργάτης του Ρόμπερτ Ουίλσον γαι περισσότερα από 20 χρόνια, ο μουσικός Ντομ Μπουφάρ και ο εικαστικός Τσαρλς Σάντισον.

Η παράσταση ξεκίνησε ως έργο σε εξέλιξη (work in progress), στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος του Watermill Center for Αrts and Humanities στη Νέα Υόρκη, το καλοκαίρι του 2013, όπου και παρουσιάστηκε στην αρχική της μορφή.

Ένας άνθρωπος κινείται σε ένα ατελείωτο ταξίδι ρυθμών, φωτός και ηχοχρωμάτων διαπερνώντας τα συμβατικά όρια του χώρου. Το ανθρώπινο σώμα γίνεται ένας κινούμενος καμβάς, πάνω στον οποίο ο εικαστικός Τσαρλς Σάντισον προβάλλει το έργο του. Ο χορός, η μουσική και οι εικαστικές παρεμβάσεις δουλεύουν ως μια συμπαγής δύναμη κάνοντας το έργο να ξεπερνά το πλαίσιο ενός απλού χορευτικού σόλο.

Χορογραφία – ερμηνεία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Μουσική: Ντομ Μπουφάρ
Εικαστική εγκατάσταση – προβολές: Τσαρλς Σάντισον (με την άδεια της Galerie Bernier/Eliades)                                                                          
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Κοστούμια: Craig Green
 


info: Πειραιώς 260 (Κτήριο Ε), Ταύρος, Αθήνα τηλ. 210 928 29 00  |  Ώρα έναρξης: 21.00 | Εισιτήρια: 15€, φοιτητικό 5€, μειωμένο 10€, ΑΜΕΑ 5€. Πληροφορίες για αγορά εισιτηρίων, κάντε κλικ εδώ  | www.greekfestival.gr 

 

dancepress.gr