Η λίμνη των κύκνων χορεύει σε αφρικάνικους ρυθμούς

swan-lake-1-tsjohn-hogg-web

Τι σχέση μπορεί να έχει το κλασικό μπαλέτο με τους αφρικανικούς χορούς; Την απάντηση δίνει η νεαρή νοτιοαφρικανή χορογράφος Dada Masilo (Ντάντα Μαζίλο), που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και διασκευάζει την κλασική Λίμνη των κύκνων, ανατρέποντας τα στερεότυπα του πιο διάσημου ρομαντικού μπαλέτου, αλλά και τις ομοφοβικές προκαταλήψεις του κοινού. Με περισσή τόλμη, ταλέντο, δυνατή ενέργεια και χιούμορ αποθεώνει τις επιμειξίες: χρησιμοποιεί μια ομάδα από δώδεκα έγχρωμους άνδρες και γυναίκες χορευτές με πόδια γυμνά, τους ντύνει όλους ανεξαιρέτως με τα γνώριμα tutus και ανεβάζει τους τόνους... καθώς η μουσική του Τσαϊκόφσκι συναντά ήχους σύγχρονων συνθετών.

Η ομάδα των αφρικανών χορευτών «βλέπει» το κλασσικό αυτό έργο μέσα από μια διαφορετική ματιά, με μάτια νοτιοαφρικάνικα, δίνοντάς του νέα πνοή και στοιχεία που σχετίζονται με τη σύγχρονη πραγματικότητα της χώρας τους.
Η χορογραφία αναμειγνύει με δεξιοτεχνία τον κλασσικό και το σύγχρονο χορό με ισχυρές αφρικανικές επιρροές συνδυασμένες με εκρηκτική ενέργεια και πολύ χιούμορ.

Η Ντάντα Μαζίλο γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε διεθνή φεστιβάλ το 2011 και πολύ σύντομα έγινε μια από τις πιο φημισμένες χορογράφους της Νοτίου Αφρικής, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις για το έργο της. Εκπαιδεύτηκε στο Dance Factory στο Γιοχάνεσμπουργκ και συνέχισε τις σπουδές της στις Βρυξέλλες, στη σχολή P.A.R.T.S. της Anne Teresa de Keersmaeker. Σήμερα εκπαιδεύει νέους χορευτές ενώ διεξάγει συχνά σεμινάρια στις ΗΠΑ.


Χορογραφία: Dada Masilo
Μουσική: Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, Steve Reich, Rene Avenant, Camille Saint-Saëns, Arvo Pärt
Φωτισμοί: Suzette Le SueurΚοστούμια, Dada Masilo, Suzette Le Sueur

Ειδική προσφορά

Το Φεστιβάλ Αθηνών έχει ετοιμάσει ειδικές προσφορές σε θεάματα για όλη την οικογένεια. Οι θεατές που θα παρακολουθήσουν και τις δύο παραστάσεις Η λίμνη των κύκνων της Ντάντα Μαζίλο και Opus της ομάδας χορευτών-ακροβατών Circa στις 7, 8 και 9 Ιουνίου θα έχουν έκπτωση 30% στα εισιτήριά τους. Η προσφορά αυτή διατίθεται μόνο από το τηλεφωνικό κέντρο 210-3272000 και από όλα τα Εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου)

 

 


info: Πειραιώς 260 (Κτήριο Η), Ταύρος, Αθήνα τηλ. 210 928 29 00 | Ώρα έναρξης: 21.00 | Εισιτήρια: 25€, φοιτητικό 15€, μειωμένο 20€, ΑΜΕΑ και κάρτα ανεργίας 5€. Πληροφορίες για αγορά εισιτηρίων εδώ  | www.greekfestival.gr 

dancepress.gr