Το "Ανοιχτό Στούντιο" της ΚΣΟΤ γίνεται 10 χρονών

open_studio_5web

Με παρουσία αδιάλειπτη που μετράει πλέον δέκα χρόνια, επαναλαμβάνεται και εφέτος το "Ανοιχτό Στούντιο", το ετήσιο ραντεβού των σπουδαστών της KΣΟΤ με το κοινό.

Δυναμική σε ανθρώπινη παρουσία και πλούσια σε χορευτικό περιεχόμενο, η δεκάχρονη πλέον διοργάνωση της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) επιστρέφει, προκειμένου να υπογραμμίσει τον εξωστρεφή χαρακτήρα της και να φέρει σε επαφή ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού με τη δουλειά που γίνεται μέσα σε αυτήν. Το "Ανοιχτό Στούντιο" της ΚΣΟΤ δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Παυλίνας Βερέμη, διευθύντριας της Σχολής.

Ακολουθώντας πρότυπα και πρακτικές διεθνών προδιαγραφών, αλλά και συνεχίζοντας μια μακρά εκπαιδευτική παράδοση, η ΚΣΟΤ σήμερα αποτελεί τόπο υποδοχής και εξέλιξης νέων καλλιτεχνών του χορού. Αποστολή της δεν είναι να παραδίδει μόνον τεχνικά άρτιους χορευτές ή δασκάλους, αλλά και ανήσυχους καλλιτέχνες, έτοιμους να εργαστούν με αφοσίωση, να ερευνήσουν σε βάθος και να δημιουργήσουν χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι απόφοιτοι της Κρατικής χαίρουν μεγάλης εκτίμησης εκτός συνόρων και απορροφώνται σε μεγάλο ποσοστό από σημαντικές ομάδες χορού και καλλιτεχνικούς οργανισμούς στο εξωτερικό. Με ένα πρόγραμμα σπουδών που ανανεώνεται διαρκώς και μαθήματα σε σεμιναριακή βάση, τόσο στο δικό τους όσο και σε άλλα γνωστικά αντικείμενα, στην ΚΣΟΤ, οι σπουδαστές μαθαίνουν από την πρώτη μέρα τι σημαίνει πειθαρχία, μόρφωση και ήθος, αλλά και τι σημαίνει ενθάρρυνση, καλλιέργεια, καλλιτεχνική και προσωπική ελευθερία.

Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα των παραστάσεων του "Ανοιχτού Στούντιο 2014" περιλαμβάνει επιλεγμένες χορογραφίες σπουδαστών της ΚΣΟΤ, demo τεχνικών σύγχρονου χορού και ένα κομμάτι ρεπερτορίου Graham («Η Ιεροτελεσtία της Άνοιξης»). Ειδικό βάρος και φέτος έχουν οι πρωτότυπες δημιουργίες των σπουδαστών, καθώς αυτές αποτελούν τον καρπό της δουλειάς που έχει γίνει στο μάθημα της χορογραφίας και φωτίζουν τη διαδικασία μελέτης και έρευνας που προωθεί η Σχολή.

 


info: Black box, Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, Ομήρου 55, Αθήνα | Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις από 2 Ιουνίου, τηλ  210 36 12 263 (12.00 – 14.00), υπεύθυνη Μαριλένα Δάρα | Προτεινόμενη τιμή εισιτηρίου: 5€     


 

dancepress.gr