Πως να επιβιώσετε σε εχθρικό εύκρατο περιβάλλον

how-to-survive-1-web

Η περφόρμανς είναι μια σύλληψη της Γαλλίδας καλλιτέχνιδας Delphine Jonas. Μια παράσταση-αυτοσχεδιασμός, αυτή τη φορά με περφόρμερ τη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα.

To How to survive in a hostile temperate environment είναι ένα έργο σε συνεχή εξέλιξη, που ξεκίνησε το 2005, και σχεδιάστηκε ως πρόγραμμα εκπαίδευσης επιβίωσης! Καλλιτέχνες απο διαφορετικούς χώρους της τέχνης προσκαλούνται κάθε φορά να συνθέσουν σε πραγματικό χρόνο δράσεις τις οποίες οδηγεί ένα πρόγραμμα υπολογιστή ονόματι Hercules.

Η πρόταση αυτού του πειράματος βασίστηκε στα τρία στάδια μεταμόρφωσης όπως τα όρισε ο Nietzsche. Ο ουτοπικός στόχος είναι η συνεισφορά στη διεύρυνση της ατομικής συνείδησης έτσι ώστε να αναπτύξουμε τη συλλογική μας συνείδηση. Το πρότζεκτ με διαφορετικούς καλεσμένους κάθε φορά έχει παρουσιαστεί στη Γαλλία, στο Βέλγιο και θα παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο 2014.

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Delphine Jonas
Προγραμματισμός: François Weber
Αντικείμενα, Κοστούμια:  Sophie Goullieux, Delphine Jonas
Χορός: Μαριέλα Νέστορα
Κοστούμι: Μαρία Παπαδοπούλου

Η Delphine Jonas είναι ηθοποιός και σκηνοθέτις. Οι δουλειές της κινούνται ανάμεσα στο θέατρο, τα εικαστικά και το χορό. Ζεί στο Παρίσι. Έχει σπουδάσει θέατρο και ιστορία της τέχνης και έχει μαθητεύσει χορό με διαφορετικούς χορογράφους, όπως οι: Christian Rizzo, Pé Vermeersch, Claudia Triozzi, Michel Schweizer. Από το 2003 αναπτύσσει διαφορετικά πρότζεκτ.
 

H Μαριέλα Νέστορα  είναι χορογράφος. Σπούδασε βιολογία στο Λονδίνο. Στη συνέχεια σπούδασε σύγχρονο χορό και χορογραφία στο London Contemporary Dance School και Visual Design for Dance στο Laban Centre. Ίδρυσε την ομάδα σύγχρονου χορού YELP danceco. με την οποία παρουσιάζει έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει χορογραφήσει και επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις και οργανισμούς. Διδάσκει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και τεχνική Feldenkreis. Από το 2012 ενεργοποιεί και συμμετέχει σε συλλογικά πρότζεκτ.

 

Το έργο How to survive in a hostile temperate environment θα παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη, στις 14 Ιουνίου 2014, στο θέατρο Άνετον, Παρασκευοπούλου 42 & Κωνσταντινουπόλεως, τηλ.:2310 869869, ώρα: 22:30. Τιμές εισιτηρίων: 8€ και 10€
 

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο

του 13ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων

 


info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 341 85 50  | ώρα: 22.30 | Τιμές εισιτηρίων: 8 € κανονικό, 5€ φοιτητικό, ανέργων και 10€ ημερήσιο. Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση). Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 341 85 79, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην ιστοσελίδα www.mcf.gr


 

dancepress.gr