Η λήθη του σώματος

elix_enniamorfo-web--2

Τρεις χορευτές εστιάζουν στην έννοια της σωματικότητας και πώς αυτή αντανακλά το συναισθηματικό μας σώμα. 

Ο τρόπος που βιώνεται το περιβάλλον και οι σχέσεις από την πρώιμη ηλικία εγγράφεται και διαμορφώνει το μυοσκελετικό μας σύστημα, τη στάση του σώματος. Το φυσικό σώμα κρύβεται, ενώ παράλληλα εμπεριέχεται κάτω από το χαρακτήρα και την έκφραση του εγώ. Ο καθένας μας, ανάλογα με το χαρακτήρα του, θεωρεί φυσικό να επιτρέπει στο σώμα του να υποφέρει, να ασφυκτιά και να παραμορφώνεται αργά με τις μικρές καθημερινές του επιλογές και πράξεις.

Ο χορός μας θυμίζει τους τρόπους που παρεκκλίνουμε από τη βάση, από τον εσωτερικό χώρο, από «την ύλη-πνεύμα», από το «είναι» που εκφράζει την ολότητα και λειτουργεί χωρίς αμφισβήτηση με γνώμονα τους νόμους της ζωής. Αυτοσχεδιάζοντας, ανακαλύπτουμε πτυχές από το εγώ μας για να αποστασιοποιηθούμε από αυτό. Χορεύοντας, συναντάμε τον αέναο κόσμο της διαύγειας, της κίνησης που διευρύνει την ύπαρξη.

Η παράσταση είναι μια σύμπραξη των ομάδων Ελιξ, Εννιάμορφο, του Τίμου Ζέχα, σε συνεργασία με το Present Body της Χριστίνας Κλεισιούνη.

Χορεύουν: Τέτη Νικολοπούλου, Τίμος Ζέχας, Χριστίνα Κλεισιούνη
Φωτισμός: Φαίδων Κωνσταντινίδης
Διάρκεια: 60’

 

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο

του 13ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων

 


info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Black Box), Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 341 85 50  | Ώρα: 21:00 (13 & 15.06) & 22:30 (14.06) | Τιμές εισιτηρίων: 8 € κανονικό, 5€ φοιτητικό, ανέργων και 10€ ημερήσιο. Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση). Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 341 85 79, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην ιστοσελίδα www.mcf.gr 

dancepress.gr