Τραγούδι & χορός στην "Πετρόσουπα"

petrosoupa-d-sotiriou--aimilia-mpantouna-_2

Η Πετρόσουπα του Στάθη Γυφτάκη βρήκε το δρόμο της προς τη σκηνή το 2010, όταν ο Καλαματιανός συνθέτης παρέα με την αφηγήτρια Λίλλυ Τριαντάρη αποφάσισαν να τη μετατρέψουν σε μουσικό παραμύθι μπλέκοντας στην ιστορία μικρούς και μεγάλους. Από αυτόν τον πρώτο ενθουσιασμό μαγειρεύτηκε μια ολόκληρη παράσταση (σε παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2014) με αφήγηση, τραγούδι και χορό που δίνει στα παιδιά ρόλο πρωταγωνιστικό, μιας και τόσο οι μικροί δεξιοτέχνες της Συμφωνικής Ορχήστρας, όσο και η παιδική χορωδία του Ωδείου Καλαμάτας απογειώνουν κυριολεκτικά το παραμύθι. Η μουσική αυτή παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβρη του 2010 στην Καλαμάτα και είναι αφιερωμένη στα παιδιά της ορχήστρας και στον μαέστρο της Ιβάν Μάτζαρη.

Η Πετρόσουπα είναι ένα παλιό παραμύθι που οι ρίζες του φθάνουν βαθιά πίσω στο χρόνο, το συναντάμε σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές σε χώρες Δύσης και Ανατολής και μιλά για τις αξίες της προσφοράς και για την ευτυχία που χαρίζουν τα απλά πράγματα. Η Λίλλυ Τριαντάρη για την απόδοση του παραμυθιού βασίστηκε στη διασκευή του Τζον Μουθ.


Σύνθεση - Ενορχήστρωση: Στάθης Γυφτάκης
Χορογραφία: sinequanon
Κείμενο, αφήγηση και στίχοι τραγουδιών: Λίλλυ Τριαντάρη
Μουσική διεύθυνση – Προετοιμασία χορωδιών: Ιβάν Μάτζαρης
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Σωτηρίου, Αλέξης Τσιάμογλου, Καλλιόπη Σφήκα
Διάρκεια: 45΄

Με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Παιδική-Εφηβική Χορωδία και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνον» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν

 


info: Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας | Ώρα έναρξης: 22.00 | Εισιτήρια: 12€, 10€ (φοιτητικό / μειωμένο) & 8€ (παιδικό). Για αγορά εισιτηρίων κάντε κλικ εδώwww.kalamatadancefestival.gr


 

dancepress.gr