Χορεύοντας την εξέγερση των φυλακών Attica - Rebecca Lazier

lazier-4685

Η νέα χορογραφική δουλειά της Rebecca Lazier, εμπνευσμένη από τα έργα  του συνθέτη Frederic Rzewski’s “Coming Together” και “Αttica”, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών με τη συμβολή της Αμερικάνικης Πρεσβείας και του Princeton University

Το μουσικό έργο “Coming Together” που δημιουργήθηκε το 1971 αποτελεί αναφορά σε ένα ιστορικό γεγονός, την εξέγερση των φυλακισμένων στις φυλακές Attica στην πολιτεία της Νέας Υόρκης με το αίτημα να αναγνωριστεί το δικαίωμά τους να τους φέρονται «ως ανθρώπινα όντα». Οι διαδηλώσεις είχαν βίαιο τέλος με αρκετούς νεκρούς και τραυματίες και από την πλευρά των φυλακισμένων και από εκείνη των δεσμοφυλάκων.

Το μουσικό έργο “Attica” είναι στην ουσία η συνέχεια του “Coming Together” και μια νέα ματιά στην ιστορία αυτής της εξέγερσης μετά τη λήξη της, ίσως από τη μεριά ενός εκ των συμμετεχόντων που μετά αποφυλακίστηκε.

Χορογραφία: Rebecca Lazier
Χορευτές: Asli Bulbul, Pierre Guilbault, Jennifer Lafferty, Rashaum Mitchell, Christopher Ralph και Silas Riener
Μουσική εκτέλεση από το συγκρότημα Newspeak

 


info: θέατρο Μονής Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 650.999 | Ώρα έναρξης: 21:30 | Τιμή εισιτηρίου: 5€ (γενική είσοδος)


 

dancepress.gr