Τα "Εξατμιζόμενα τοπία" της Mette Ingvartsen

mette-ingvartsen_evaprated-landscapes_2--no-credit-web

Πως μοιάζει ένα "χορογραφημένο" έργο χωρίς την παρουσία χορευτών επί σκηνής;

Έναν τελείως διαφορετικό χορογραφικό κόσμο, άυλο και άχρονο, ένα σύμπαν καμωμένο από εφήμερα υλικά –ήχους, φως, φυσαλίδες, αφρό– παρουσιάζει στο έργο Evaporated Landscapes η δανέζα Μέττε Ίνγκβαρτσεν, η οποία ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες.

H ριζοσπασπαστική Mette Ingvartsen σε αυτή την πρώτη εμφάνισή της στην Ελλάδα δεν φέρνει μαζί της χορευτές! Με το ερευνητικό της πνεύμα συστήνεται στο ελληνικό κοινό με το πρωτοποριακό Evaporated Landscapes, έργο που κρατά το ανθρώπινο σώμα στο παρασκήνιο και μας εισάγει σε διαφορετικά -από τα γνώριμα- μονοπάτια της χορογραφικής πράξης.

Η Δανέζα Mette Ingvartsen χορεύτρια και χορογράφος απόφοιτος του PARTS, δέκα χρόνια μετά από συνεχή ενασχόληση με έργα όπου το ανθρώπινο σώμα αποτελούσε το πρωταρχικό της εργαλείο, το 2009 βάζει μια άνω τελεία σε αυτό τον κύκλο και αρχίζει να επεξεργάζεται την ιδέα, πως θα ήταν να χορογραφεί στο εξής τα υλικά και όχι το ανθρώπινο σώμα. Η ιδέα γεννά το Evaporated Landscapes, το πρώτο από μια σειρά έργων, όπου η Ίνγκβαρτσεν πειραματίζεται με τη χορογραφία της μη ανθρώπινης ύλης και μέσα από αυτό το εγχείρημά της αναζητά νέους τρόπους για τη σχέση του άψυχου και του έμψυχου υλικού σε μια περφόρμανς.

Σύλληψη: Mette Ingvartsen
Σχεδιασμός φωτισμών: Minna Tiikkainen
Σχεδιασμός ήχου: Gerald Kurdian
Διάρκεια : 30’

 


info: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική Αίθουσα)  | ώρες:  12:00, 19:00, 20:30, 22:00 | Εισιτήρια: 12€ και 10€ φοιτητικό / μειωμένο. Για αγορά εισιτηρίων  εδώwww.kalamatadancefestival.gr


 

dancepress.gr