Παράσταση εργαστηρίου «What If»

20o-fchorou-kalamatas-ergastiri-skytalh--anna-tagkalou-thumb-extra_large--2

Το εργαστήρι αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης «What if», που βασίστηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Σκυτάλη», ολοκληρώνεται με μια τρίπτυχη παράσταση:

• η δημιουργική ομάδα της Σκυτάλης παρουσιάζει τα δύο κομμάτια που έδειξε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2013,
• οι χορευτές που συμμετείχαν στο εργαστήρι «What if» θα χορέψουν πάνω στο υλικό και στις συνθέσεις που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου,
• το Παιδικό Εργαστήρι θα δώσει τη δική του πινελιά, μεταφράζοντας τις ίδιες δράσεις που συν-κίνησαν και τους επαγγελματίες χορευτές.

Η τρίπτυχη αυτή παράσταση είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήρι. Βλέποντας τους χορευτές επί σκηνής, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συνδέσουν την κίνηση με το χορό και να αντιληφθούν τη διαδικασία μετουσίωσης της καθημερινότητας σε τέχνη. Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Μιχάλης, μαθητής της Πέμπτης Δημοτικού: «αυτό που κάνει την κίνηση χορό είναι η φροντίδα».

Υπεύθυνες προγράμματος: Πωλίνα Κρεμαστά, Πηνελόπη Ηλιάσκου

Συντονίζει η χορογράφος Πωλίνα Κρεμαστά.

Χορεύουν: Σοφία Κονδυλιά, Έμυ Αμερικάνου, Ευδοξία Λίμνιαλη, Θένια Αντωνιάδου, Βάσια Ζορμπαλή, Εύη Ψάλτου, Άννα Απέργη, Μαρία Παΐζη, Ηρώ Τσιρακάκη, Ελεονώρα Σπυροπούλου, τα παιδιά και οι χορευτές που συμμετέχουν στο εργαστήρι.

Ζωντανά συνοδεύει ο μουσικός Απόστολος Λεβεντόπουλος

Διάρκεια: 90'

 


info: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Στούντιο)  | ώρα: 20.00 | είσοδος ελεύθερη |  www.kalamatadancefestival.gr


 

dancepress.gr