Δύο έργα με το Xοροθέατρο Λυδία Λίθος

chairs-tragedy-photo_1

Το Xοροθέατρο Λυδία Λίθος και η χορογράφος - σκηνοθέτις Φένια Αποστόλου παρουσιάζουν το έργο Chair's Tragedy την Παρασκευή 25 Ιουλίου στο "Φεστιβάλ Dance Days 4" στα Χανιά και στη συνέχεια ταξιδεύουν στην Πράγα (1/8/2014) για να παρουσιάσουν στο "ProART Festival 2014" τη χορευτική εκδοχή του πολυδιαβασμένου λογοτεχνικού αριστουργήματος του Αλέξανδρου Δουμά Οι τρεις Σωματοφύλακες.

---

  • Chair's Tragedy - Παρασκευή 25 Ιουλίου | Dance Days 4 - Χανιά 2014

Το έργο έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στην 3η πλατφόρμα σύγχρονου Ελληνικού χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2008, στο 15 Quinzena de Danca de Almada (Πορτογαλία), στο 1ο Pocket Theatre Festival in Athens Θέατρο Φούρνος, όπου απέσπασε το 2ο Βραβείο, στο Video Art Festival Τεχνόπολις, Γκάζι, στο 13ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, κ.ά.

Χορογραφία - Σκηνοθεσία : Φένια Αποστόλου.
Μουσική : Casta Diva από τη Norma του Vincenzo Bellini.
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση : Μάνος Αντωνιάδης.
Ερμηνεύουν : Σίλια Καρφοπούλου - Θανάσης Μεγαλόπουλος.

info: Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων - Κρήτη | Ωρα 23.00 |

 

  • Οι τρεις Σωματοφύλακες - Παρασκευή 1η  Αυγούστου | ProART Festival 2014 - Πράγα

Το λογοτεχνικό αριστούργημα του Αλέξανδρου Δουμά Οι τρεις Σωματοφύλακες μεταφέρεται στη σκηνή στη χορευτική του εκδοχή, από τις ομάδες Λυδία Λίθος και Torus Knot Dance Company την Παρασκευή 1η  Αυγούστου στο ProART Festival 2014 στην Πράγα.

Η παράσταση διατρέχει τρεις χρονικές περιόδους. Με αφετηρία την μπαρόκ εποχή, περνά στη δεκαετία του 1970 και καταλήγει στο "σήμερα". Το έργο προσεγγίζεται κινησιολογικά σύμφωνα με την απόλυτα προσωπική και σύγχρονη γραφή της χορογράφου και σκηνοθέτιδας Φένιας Αποστόλου και όπως καταδεικνύει και το όνομα της ομάδας "Λυδία Λίθος", στόχος είναι οι ανθρώπινοι συσχετισμοί να περνούν μέσα από μία διαδικασία εξαγνισμού του συναισθήματος, έτσι ώστε η σωματική έκφραση να εμφανίζεται απέριττη και γνήσια. Συνεργάτης σε αυτήν την διαδικασία είναι ο Κωνσταντίνος Κασιάρης, ο οποίος αποκωδικοποιεί ένα απαιτητικό σωματικά, λεξιλόγιο και δημιουργεί κινητικές δίνες με ακροβατική ικανότητα.

Concept -Σκηνοθεσία- Χορογραφία : Φένια Αποστόλου
Αcrobatic Choreography : Κωνσταντίνος Κασιάρης
Μουσική : H.Purcell, A.M. Bononcini, J.B. Lully, Queen, Rolling Stones, T-Rex
Χορεύουν : Βάσια Καραβοκύρη, Νίκος Καλύβας, Ηλίας Μπαγεώργος, Στράτος Νικολαΐδης, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος


 


 

dancepress.gr