Οι «Μικρές ζωές» της Αγγελικής Στελλάτου στη Σαντορίνη

05img_8737-mikres-zwes---photo--lilla-swthrioy-web--2

«Μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ» - Ομάδα Ύψιλον

Στόχος της παράστασης είναι ο απόλυτος συγχρονισμός μεταξύ μας. Κι αυτή η προσπάθεια των δύο σωμάτων  γίνεται τελικά το περιεχόμενο και το μέσο της παράστασης. Ο θεατής καλείται να παρακολουθήσει όχι μια ιστορία με αρχή μέση τέλος, αλλά δυο σώματα που κινούνται, και με την κίνηση μεταφέρουν την ιστορία τους, τη μοναδικότητα τους.

Στοχεύουμε, θα έλεγα, περισσότερο στην κιν-αίσθηση (είναι η αίσθηση που όλοι οι άνθρωποι έχουμε και μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε τη θέση του σώματος μας, των μελών μας, τη σχέση μας με τα αντικείμενα, με το χώρο) και λιγότερο σε εγκεφαλική επεξεργασία. Προσπαθώ να εξηγώ όσο το δυνατόν λιγότερο τις προθέσεις μου για αυτό που φτιάξαμε. Θα ήθελα να συναντηθεί κανείς με το έργο μας χωρίς οδηγίες, να σταθεί απέναντι του αθώος. - Αγγελική ΣΤΕΛΛΑΤΟΥ


Χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου
Χορεύουν: Ιωάννα Αποστόλου και Αγγελική Στελλάτου
Μουσική: Sebastien Seixas
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Φωτογραφία : Λίλλα Σωτηρίου
Διάρκεια : 45΄

 

Αγγελική ΣΤΕΛΛΑΤΟΥ : Γνωστή ως ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Εδάφους (1986), χορεύτρια και χορογράφος δούλεψε σε ισότιμη βάση με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για 15 χρόνια μέχρι τη διάλυση της ομάδας, το 2001. Από τότε ακολουθεί τη δική της πορεία, το δικό της όραμα. Έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει δουλειές, όπως «Στο δρόμο μου ένας άγγελος» (2002), «λίγο πρίν(   )λίγο μετά» (2005), «Καν.ίβ.αλοι» (2009), «7 θανάσιμα αμαρτήματα» (2011). Το 2008 ερμήνευσε κεντρικό ρόλο στην παράσταση ΑΩ του Ash Bulayev. Η Αγγελική Στελλάτου ήταν επίσης ο άνθρωπος που ηγήθηκε του χορογραφικού σκέλους της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004. Από το 1992 έχει υπογράψει συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με τον Β. Θεοδωρόπουλο, τον Θ. Μοσχόπουλο, την Β. Πατεράκη, τον Στ. Λιβαθινό, τον Κ. Καζάκο. Έχει βραβευτεί για την ερμηνεία της στο σόλο Σκαλοπάτια από την παράσταση «Ανθρώπινη Δίψα» (Ομάδα Εδάφους) σε σκηνοθεσία Δ. Παπαϊωάννου, και επίσης για τη χορογραφική δουλειά της στην παράσταση «MotorTown» σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου, με το βραβείο θεάτρου «Κούλα Πράτσικα». Έχει χορογραφήσει και σκηνοθετήσει τις παραστάσεις:

Ιωάννα ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2007. Ως υπότροφος του ιδρύματος Πράτσικα συνέχισε τις σπουδές της στο σύγχρονο χορό στο Folkwang Hochschule στο Essen της Γερμανίας. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με την Αγγελική  Στελλάτου, την  X- it dancetheatre του Φώτη Νικολάου, την Yelp danceco, την Όλια Λυδάκη, τη Λία Τσολάκη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη, τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο, την ομάδα Ad Hoc, την Lumi dance co. κ.α Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο χορό στην σχολή χορού της Έλενας Βακαλοπούλου, της Νένας Παπαγεωργίου, καθώς και σε άλλα studios χορού. Από το 2012 διδάσκει σύγχρονο χορό στη Δημοτική Σχολή Χορού της Καλαμάτας.

 


info: Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF - Santorini Arts Factory), Παραλία Βλυχάδας, Σαντορίνη, Τηλ: 22860 85141 | ώρα έναρξης : 21.30 | Εισιτήρια: 10€ και 8€ μειωμένο. Προπώληση στο εμπορικό κέντρο ‘Φαμπρικα’ Φηρά, Σαντορίνης 

 

 

 

dancepress.gr