"Ο ερωτευμένος Σοπέν" για λίγες παραστάσεις στον Πειραιά

erwteymenos-sopen---dhmotiko-8eatro-peiraiac-stefanos--2-4-web

Ο Ερωτευμένος Σοπέν παρουσιάστηκε από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε πανελλήνια πρώτη τον περασμένο Μάιο στο υπέροχο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, όπου και επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το έργο είναι εμπνευσμένο από το επιστολικό μυθιστόρημα Τα πάθη του νεαρού Βέρθερου του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε και τις υπέροχες μελωδίες από έργα για πιάνο του Σοπέν.

Η χορογραφία του Γιανίκ Μποκέν διατηρεί τους βασικούς χαρακτήρες του έργου που έγραψε ο Γκαίτε σε ηλικία 24 ετών, ωστόσο αλλάζει τα δεδομένα του χρόνου και του τόπου που ξεδιπλώνεται το ερωτικό δράμα του Βέρθερου. Ενώ στο κείμενο του Γκαίτε περιγράφεται η πρώτη συνάντηση του ήρωα με τη Σαρλόττε και μετά από καιρό ανακαλύπτουμε τον ορμητικό έρωτά του για εκείνη, το δίπρακτο μπαλέτο του Μποκέν ξεκινάει με το δεδομένο του ασίγαστου έρωτα του Βέρθερου για τη Σαρλόττε, η οποία όμως είναι παντρεμένη με τον Άλμπερτ.

Ο διακεκριμένος Γάλλος χορογράφος πρωτοπαρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τη συγκεκριμένη χορογραφία τον Οκτώβριο του 2013, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γιαννίκ Μποκέν σπούδασε χορό στη Σχολή Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, χόρεψε ως Α’ Χορευτής στο Μπαλέτο της Όπερας της Βόννης και της Ρώμης, στο Βασιλικό Μπαλέτο της Φλάνδρας (Αμβέρσα) και στη Γερμανική Όπερα του Βερολίνου. Στην έως σήμερα καριέρα του έχει επανειλημμένως βραβευτεί και έχει διδάξει στις σπουδαιότερες ομάδες μπαλέτου της Ευρώπης. 

Χορογραφία: Γιανίκ Μποκέν
Σκηνικά - Κοστούμια -  Φωτισμοί: Ρενάτο Τζανέλλα
Πιάνο: Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης
Σαρλόττε - Βέρθερος οι εραστές: Ευρυδίκη Ισαακίδου - Ντανίλο Ζέκα, Μαρία Κουσουνή - Βαγγέλης Μπίκος
Άλμπερτ σύζυγος της Σαρλόττε: Θανάσης Σολωμός
Βίλχελμ επιστήθιος φίλος του Βέρθερου: Ίγκορ Σιάτζκο
Με τους Α’ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de ballet της ΕΛΣ

Μπαλέτο σε δύο πράξεις

 


info: Ημερομηνίες παραστάσεων: 10, 12, 15, 16 Οκτωβρίου 2014 | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς | Ώρα έναρξης 20.00 | Τιμές εισιτηρίων:  €10, €18, €25. Τιμή παιδικού & φοιτητικού εισιτηρίου: €10. Προπώληση από τα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και του Θεάτρου Ολύμπια. Tηλ. πωλήσεις: 210 4143310, 210 4143320, 210 3662100. Ομαδικά εισιτήρια: 210 3711342photo © Stefanos

 

dancepress.gr