Ιστορίες τρέλας... στο "Τρελόσπιτο"

pavloskourtidis2-web

Παράταση παραστάσεων ως την 1η Μαρτίου 2015

Η τρέλα τρυπώνει πλέον σε κάθε σπίτι ως αποτέλεσμα της οικονομικής δυσπραγίας και αναδεικνύει μιαν άλλη πλευρά της ύφεσης.

Το Τρελόσπιτο, το νέο έργο του Παύλου Κουρτίδη βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία. Στόχος του χορογράφου - δημιουργού είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ενάντια στο φόβο, τα στερεότυπα, τον αποκλεισμό. Εικόνα, κίνηση, λόγος, μουσική φορτίζουν το θεατή με συναισθηματική ένταση και αναγκάζουν σε επαναπροσδιορισμό της έννοιας της ευτυχίας δρώντας παρηγορητικά και ανακουφιστικά.

Στην ανατρεπτική αυτή παράσταση όλα αιωρούνται, όλα είναι στο μεταίχμιο της τρέλας και της λογικής. Σ’ ένα σπίτι όπου όλα ίπτανται, οι ένοικοι του συγκάτοικοι στην τρέλα της ρεαλιστικής οπτικής του οικοδεσπότη, δίνουν έναν άνισο αγώνα με στόχο την ίδια τη ζωή, τη γαλήνη, την ηρεμία, το όνειρο, το ταξίδι και ίσως την αναπάντεχη επανένταξη στην κοινωνία.
 

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Παύλος Κουρτίδης
Μουσική σύνθεση: Χρήστος Τριανταφύλλου
Ερμηνεύουν: Ζωή Σωτηροπούλου, Μάρκος Γιακουμόγλου,Νάντια Τομαζένκο, Μάριος Ράμμος, Ιωάννα-Κορίνα Παλάσκα, Ηλίας Μπαγεώργος, Χριστίνα Παπαντωνοπούλου, Αλέξανδρος Στραυρόπουλος, Παύλος Κουρτίδης

Πρεμιέρα: Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014


info: Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος, Αθήνα │τηλ.: +30 210 9011677 | ώρα έναρξης 21.30 |  εισιτήρια: 13€ & 10€ | Παραστάσεις κάθε Σάββατο & Κυριακή


 

dancepress.gr