Ο αστέρας Betelgez ακροβατεί μεταξύ Βόλου και Θεσσαλονίκης!

betelgez_211l5396_photography-giorgos-vitsaropoulos

Η ομάδα Ελλήνων ακροβατών Κι όμΩς κινείται, περιοδεύει στην Ελλάδα με το Betelgez (Μπετελγκέζ), παραγωγή που έκανε πρεμιέρα την Άνοιξη του 2014.

Αντιπαραβολή της έκρηξης ενός αστεριού με την κοινωνική έκρηξη. Ένα μιξάζ στιγμιότυπων από πολιτικούς λόγους-ανακοινώσεις εκρήξεων. Αναμονές μεγάλων αλλαγών. Λόγοι που υποσχέθηκαν τη γέννηση νέων καταστάσεων, που σε τίποτα δε θα έμοιαζαν με τις παλιές. Λόγοι που ενέπνευσαν επαναστατικό αναβρασμό, που θα γκρέμιζε εκ θεμελίων την παλιά τάξη. Λέξεις που δόνησαν την ανθρωπότητα και την κούρδισαν σε υψηλή συχνότητα, σκόρπισαν πίστη, ελπίδα, βεβαιότητα, αλλά και οργή, μίσος και απελπισία.

«Ο αστέρας Μπετελγκέζ αναµένεται να εκραγεί ως σούπερ νόβα. Ένας δεύτερος ήλιος θ’ ανατείλλει στον ουρανό της Γης. Η λαµπρότητα της έκρηξης θα είναι τόσο έντονη, ώστε θα φαίνεται στον ουρανό για.. περίπου15 ηµέρες. Μια έκρηξη, που μπορεί να έχει ήδη συμβεί και να μην το έχουμε ακόμα καταλάβει, να συμβαίνει τώρα και να το μάθουμε πολύ μετά ή να συμβεί μετά από εκατομύρια χρόνια (πολύ κοντά στο δικό μας ποτέ).»

Το Betelgez είναι μια παράσταση χορού, μουσικής και ακροβατικών για τη μοναδικότητα του ανθρώπου και το σύμπαν. Το χρόνο και το φως, το εύθραυστο και την αθανασία...


Σκηνοθεσία, χορογραφία: Κι όμΩς κινείται
Μουσική Σύνθεση: Αντωνίου Κλέων
Ερμηνεία – δημιουργία: Καραχανίδης Αναστάσης, Μαλκότσης Ερμής, Μακατσώρης Χριστόφορος, Σουγιουλτζή Χριστίνα.

 


info: 10 Ιανουαρίου 2015, θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, Χατζηαργύρη και Ρήγα Φεραίου, Βόλος. Προπώληση Δίαυλος, τηλ. 24210 25363  | Ώρα έναρξης 21.00 | 21 - 26 Ιανουαρίου 2015, Black Box,  Βασ. Ολγας 65, Θεσσαλονίκη.
Κρατήσεις τηλ. 2310 829254 | Ώρα έναρξης: 21.00, Κυριακή στις 20.00φωτο © Γιώργος Βιτσαρόπουλος

dancepress.gr