Η "Δεσποινίς Τζούλια" - Τελευταίες παραστάσεις

despoinis-tzoylia-11-web

Η ομάδα χορού flamenco ARROYO NUEVO επαναλαμβάνει για δεύτερη χρονιά το έργο του August Strindberg, Δεσποινίς Τζούλια σε χορογραφία και σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα.

Το έργο παρουσιάστηκε στη flamenco εκδοχή του για πρώτη φορά. Ο Σταύρος Λίτινας αναφέρει χαρακτηριστικά, «…αναζητώ την αιτία που κινεί τα σώματα πριν ακόμη αρθρωθεί ο λόγος. Ψάχνω το βαθύτερο λόγο, τον φυσικό, και τον χρησιμοποιώ ως υλικό, θέτοντας τον άλλο, τον επεξηγηματικό, σε κατάσταση σιωπής».

Το έργο πέρα από τα προφανή επίπεδα της πάλης των φύλων και των τάξεων, διεισδύει αριστοτεχνικά στο δίπολο «φόβος & εξουσία» και μέσα από αυτό φωτίζει πρισματικά όλες τις σχέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων. Η παράλυση που προκαλεί ο φόβος και τα περιθώρια χειραγώγησης που επιτρέπει, καθώς και η δυνατότητα ανατροπής της εξουσίας, ως προέκταση, σμιλεύουν νοηματικά το κείμενο ενισχύοντας τη διαχρονικότητα του. Το έργο γράφτηκε το 1888 και προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο για την προκλητικότητα των ιδεών του και την αμεσότητα της γραφής του. Αποτελεί σήμερα το εμβληματικό δράμα του Σουηδού συγγραφέα.

Δεσποινίς Τζούλια: Εύα Παρασκευοπούλου
Υπηρέτης Ζαν: Σταύρος Λίτινας
Μαγείρισσα Κριστίν: Αλίνα Αναστασιάδη
Αφήγηση: Άντζελα Μπρούσκου

Τη μουσική επιμέλεια, τα σκηνικά, τους φωτισμούς και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει ο Σταύρος Λίτινας. 

 

 

 


info: Arroyo Nuevo, Μ. Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός, Αθήνα, τηλ: 210 34 69 575 | Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00. ΄Εκτακτες παραστάσεις: Παρασκευή 26/12 και Παρασκευή 2/1.   | Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 12€, μειωμένο: 8€ (φοιτητικό & ανέργων) τηλ. κρατήσεων: 210 34 69 575


 

dancepress.gr