Η "Σταχτοπούτα" με το Athens Children's Ballet

staxtopoyta---athens-childrens-ballet---dec-2014-b-web

Με την περσινή τους πρώτη παραγωγή το μπαλέτο Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι, οι λιλιπούτειοι χορευτές του Athens Children’s Ballet μάς άφησαν κυριολεκτικά άφωνους από τον επαγγελματισμό τους, το πάθος τους, αλλά και από το υψηλό επίπεδό τους. Εφέτος, το νέο έργο της ομάδας, Η Σταχτοπούτα, αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους!

Η ρομαντική ιστορία της Σταχτοπούτας, με τα συμβολικά και αισιόδοξα μηνύματά της, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορτίου. Το διαχρονικό παραμύθι θα ζωντανέψει από τους 60 μικρούς και νέους χορευτές του Athens  Children’s Ballet (ACB ) σε χορογραφία της Olivia Pickford.

Η «Σταχτοπούτα» του ACB

Με τα υπέροχα σκηνικά της Ξένιας Βήτου και με τη μουσική των Delibes, Massenet και Glazunof, η χορογράφος Olivia Pickford έχει δημιουργήσει μια παραμυθένια χορογραφία ειδικά για το ACB. Η Olivia Pickford ειδικεύεται στην παιδική χορογραφία. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον πρώην χορευτή των Μπολσόι και χορογράφο Irek Mukhamedov για το παιδικό μπαλέτο του Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός. Μεταξύ άλλων, έχει χορογραφήσει το μπαλέτο Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι για το London Children’s Ballet (2009) και για το Athens Children’s Ballet (2013).

Ποιό είναι το Athens Children’s Ballet

Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 με στόχο να εκπαιδεύει και να αναδεικνύει ταλαντούχα παιδιά που ασχολούνται με τον κλασικό χορό, ώστε να χορεύουν σε παραστάσεις μπαλέτου επαγγελματικών προδιαγραφών που δημιουργούνται ειδικά για αυτά. Για το σκοπό αυτό, το ACB συνεργάζεται με επαγγελματίες χορογράφους που κάθε χρόνο χορογραφούν για τους χορευτές του ένα κλασικό μπαλέτο σε δύο πράξεις. Η ομάδα του ACB αποτελείται από χορεύτριες και χορευτές 9 έως 22 ετών από όλη την Ελλάδα, που επιλέγονται με τη διαδικασία ακρόασης, κάθε Μάρτιο.

Kάθε χρόνο το πρόγραμμα του ACB ολοκληρώνεται με την επιλογή δύο χορευτριών ή χορευτών στους οποίους δίνονται υποτροφίες για να φοιτήσουν σε καλοκαιρινά σχολεία χορού, στην Αγγλία.

Η δράση του ACB απλώνεται και στο κοινωνικό έργο. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος το Athens Children’s Ballet σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Μικροί Γίγαντες» (www.mikroigigantes.org), θα προσκαλέσει παιδιά που ζουν σε ορφανοτροφεία και κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, για να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση. Επίσης, θα οργανωθούν επισκέψεις της ομάδας σε ορφανοτροφεία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, με στόχο την αναψυχή των παιδιών.

Δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Athens Children’s Ballet είναι η Χριστίνα Ρόκα, απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου και με πολυετή πείρα στην εκπαίδευση του κλασικού μπαλέτου.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα
Χορογραφία: Olivia Pickford
Μουσική: Delibes, Massenet & Glazunof
Σκηνικά :  Ξένια Βήτου

 


info: Θέατρο στο ACS-Athens,  Αγ. Παρασκευής 129 & Καζαντζάκη, Χαλάνδρι (μετρό Αγ. Παρασκευή), τηλ. 210 607 02 06 και 210 607 03 19 | ώρες παραστάσεων: 16:00 & 19:30 | Τιμές Εισιτηρίων: Ζώνη Α’: 20€ (Παιδικό μέχρι 12 ετών:10€), Ζώνη Β’: 15€ (Παιδικό μέχρι 12 ετών: 10€). Προπώληση: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου). Τηλεφωνικά: 210 723  45  67 και online: www.ticketservices.gr


 

dancepress.gr