"Πλυντήριο" - Αχιλλέας Χαρίσκος

plyntirio--achilleas-chariskos-web--2

Ο Αχιλλέας Χαρίσκος, νέος περφόρμερ και δημιουργός, εμπνέεται από τις περιστροφικές διαδρομές, από την εμμονή με τη μινιμαλιστική κίνηση, από την καθημερινή τελετουργία της καθαριότητας.

Το Πλυντήριο είναι ένα πρότζεκτ εμπνευσμένο από περιστροφικές διαδρομές, από τα δεξιά προς τα αριστερά, αντίστροφα και κυκλικά, με κέντρο το σημείο του Εγώ. Είναι το σόλο ενός ανθρώπου που ψάχνει απαντήσεις για το πριν και το μετά, για την ανάγκη και την ουτοπία, για το χρόνο και την υπομονή, για τα υποκατάστατα, τα περιτυλίγματα, το ξεθώριασμα, την τριβή, την καθαριότητα, την καθαρότητα και την κάθαρση.

Ο Αχιλλέας Χαρίσκος σπούδασε στην I.P.A. (Intercultural Performance Academy) στο Βερολίνο και στο SNDO (School for New Dance Development) του Άμστερνταμ. Είχαν προηγηθεί σπουδές θεάτρου στη Θεσσαλονίκη και σπουδές κλόουν στο Μιλάνο και στο Παλέρμο. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός και χορευτής με ομάδες στην Ελλάδα, στη Γερμανία, στην Ολλανδία και στη Δημοκρατία της Τσεχίας. Μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα, στην Πράγα και στις περιοδείες των ομάδων με τις οποίες συνεργάζεται στο εξωτερικό.

Δημιουργία - ερμηνεία: Αχιλλέας Χαρίσκος
Διάρκεια: 45΄

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του MIRFestival 2014

 


info: «-ισμός Χώρος Τέχνης», Τριπτολέμου και Ευπατριδών 17, Γκάζι, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός) | Ώρα έναρξης: 22.00 | Τιμές εισιτηρίων: 10€ και 8€ (φοιτ./άνεργοι)


φωτο © Αχιλλέας Χαρίσκος

dancepress.gr