Έρμα [ballast] - Α.Κανελλοπούλου, Θ.Ατζακάς

erma-afisa-baumstrasse3-web

Το έρμα, μάζα σιδηρικών, πετρωμάτων και άλλων υλικών, προσφέρει βύθισμα στα κύτη των πλεούμενων, αντισταθμίζοντας τα ανισόβαρα μέρη του σκάφους και εξασφαλίζοντας στο σκαρί ευστάθεια και στιβαρή πλοήγηση. Οι δύο χαρακτήρες αυτής της παράστασης χαράζουν ρότα στο δικό τους πέλαγος, πότε μαζί πότε χώρια, μέσα από συνεχείς αναδύσεις και καταδύσεις στο έρμα του προσωπικού τους κόσμου, δρώντας και αντιδρώντας στη μνήμη και στο «εδώ» και «τώρα» τους.      

Το έργο «έρμα [ballast]» κινείται στα σύνορα μεταξύ χοροθεάτρου και μουσικού θεάτρου. Πραγματεύεται τον κατακερματισμό του «εαυτού» και τις ρωγμές που έχουν ανοίξει στη φυσική και πνευματική ενότητα της συνείδησης. Το έργο υποβάλλει το θεατή σε ένα πλέγμα παραστατικών τελετουργικών (rituals), καθώς μέσα από μία "κύηση", όπου κυριαρχεί το άχρονο και αδιάσπαστο στοιχείο, αναδύεται η λεπτοφυής δύναμη της γυμνής ψυχής.

Η πνευματική ανησυχία, ο συνειρμικός νους, η παρόρμηση, η λαχτάρα για ελευθερία, η προσδοκία για εκπλήρωση της επιθυμίας, γίνονται ήχος και κίνηση οδηγώντας σταδιακά σε μια αγωνία για επιστροφή στην αδιάσπαστη ενότητα. Όχι όμως χωρίς να επικρατήσει πρώτα το χάος και η λυτρωτική μανία.   

Όλα αυτά, με όχημα το ανθρώπινο σώμα, σε συνδυασμό με τη ζωντανή μουσική εκτέλεση μέσα από ένα καλειδοσκοπικό installation πέντε ηχητικών πηγών.


Χορογραφία, ερμηνεία: Αθανασία Κανελλοπούλου
Σύλληψη, μουσική, ερμηνεία, sound design: Θύμιος Aτζακάς
Διάρκεια: 60’

 


info: Baumstrasse - Δρόμος με δέντρα, Σερβίων 8, Αθήνα (2ος όροφος). Πληροφορίες, κρατήσεις τηλ. 6983 313 302 (ώρες 11.30-14.30 και 17.30-21.30) | Ώρα έναρξης: 21.00 | Παραστάσεις: 5, 6, 7, 12, 13, 14 Δεκεμβρίου 2014


 

dancepress.gr