"Αφροδίτη & Άδωνις", μια όπερα με μπαρόκ χορούς που θα χορέψει το κοινό!

cornelis_van_haarlem_-_venus_en_adonis-cut

Δυό απρόσμενες βραδιές όπερας με γεύση καρναβαλιού, μπαρόκ χορών, αλλά και… σοκολάτας προσφέρει στο κοινό η Καμεράτα με το έργο του John Blow, Αφροδίτη και Άδωνις.

Στις βραδιές καλείται να λάβει μέρος το ίδιο το κοινό, χορεύοντας στους ρυθμούς ενός bal baroque masqué με την Ορχήστρα επί σκηνής! Επίσης, το έντυπο πρόγραμμα, που θα πωλείται τοποθετημένο μέσα σε ένα κομψό κουτί, περιέχει μια γλυκιά σοκολατένια έκπληξη δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου!

Όσοι αγοράσουν εισιτήριο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για το (δωρεάν) μάθημα μπαρόκ χορού που διοργανώνεται δύο ώρες πριν από την έναρξη της παράστασης, υπό την καθοδήγηση του χορογράφου Bruno Benne (βλέπε βίντεο παρακάτω), και να χορέψουν επί σκηνής –όπως και στο μπαρόκ «πάρτι» που θα ακολουθήσει– τα βήματα που διδάχτηκαν, μαζί με τους συντελεστές της παράστασης.

Πρόκειται για μια φρέσκια ανάγνωση ενός μουσικού θεάτρου που μετρά πάνω από τρεις αιώνες ζωής. Οι θεατές προσκαλούνται σε ένα απογευματινό μάθημα γύρω από τα μπαρόκ χορευτικά βήματα, με την καθοδήγηση του Bruno Benne στις 7 μ.μ., και καλούνται να συμμετάσχουν στο βραδινό θέαμα ανεβαίνοντας οι ίδιοι στη σκηνή μαζί με τους συντελεστές της παράστασης. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει πάρτυ.

Τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά υπογράφει ο Ανδρέας Λινός. Τη μουσική διεύθυνση της Καμεράτα έχει αναλάβει ο τσεμπαλίστας και μαέστρος Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.

John Blow: Αφροδίτη και Άδωνις
Μουσική διεύθυνση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος
Σκηνοθεσία, σκηνικά: Ανδρέας Λινός
Χορογραφία: Bruno Benne

  

 

        


info: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Banquet), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 728 23 33 | Ώρα έναρξης παράστασης: 21.00 -  Ώρα έναρξης δωρεάν μαθήματος μπαρόκ για το κοινό: 19.00 | Εισιτήρια: φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 7. Πολύτεκνοι, 65+: € 12. Ζώνη Β: € 19. Ζώνη Α: € 30. Ειδικά για τις Σχολές Χορού και τα Ωδεία θα διατίθενται φοιτητικά εισιτήρια 7€


 φωτο: έργο του Cornelis van Haarlem

dancepress.gr