"Γέφυρες" - ομάδα χορού Τraverso

traverso-1-web

Με σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ θεάματος και θεατών, η ομάδα Traverso χορεύει το ταξίδι της, εν μέσω ανέμων και κυμάτων, το ταξίδι της προς το φως.

Υλικές, νοητές ή μεταφυσικές, οι γέφυρες στέκουν, αγναντεύουν, χτίζονται και γκρεμίζονται, παλιώνουν και λάμπουν στο φως. Έργα ανθρώπων προορισμένα να υπερβούν το χάσμα, να δημιουργήσουν πέρασμα, να κάμουν δρόμο. Γέφυρες επικοινωνίας με υλικό το λόγο ή τις αισθήσεις και σκοπό τη σύγκλιση και την ομόνοια. Βλέμματα, λέξεις και χειρονομίες που τείνουν για να ενώσουν και να συμφιλιώσουν τον εαυτό με τον άλλο, το πρόσωπο με τον εσώτατο εαυτό, το παρόν με το παρελθόν, τη λέξη με τη σημασία της, κτισμένες με πένθος για ό,τι, ανάμεσα στα δύο σημεία, έχει πια χαθεί.

Σύλληψη-σύνθεση: Φαιδώρα Κολόζη
Χορογραφία: Φαιδώρα Κολόζη, Traverso
Xορεύουν: Γεωργία Γεωργιάδη, Γκρέης Ηλιοκαύτου, Φαιδώρα Κολόζη, Κωνστάντια Κυνηγοπούλου, Χαρά Κυριαζή, Μαρία Παίζη. Mαζί τους χορεύει ο Μιχάλης Κριεμπάρδης.
Διάρκεια: 50'

Η ομάδα χορού TRAVERSO δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα. Ετερόκλιτοι χορευτές και άνθρωποι ενώθηκαν από την επιθυμία και την ανάγκη της έκφρασης, της δημιουργίας, του χορού. Παρατηρώντας και μελετώντας την κίνηση από διαφορετικά πρίσματα, διερευνούν τις ανθρώπινες συμπεριφορές, αντιδράσεις και σχέσεις.
Traverso: Η θέση του πλοίου κατά την οποία πλέει με μειωμένη ταχύτητα, καθώς δέχεται τον άνεμο ή το κύμα από τα πλάγια.

 


info: Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο, Αθήνα, τηλ: 210 - 520 16 84 Παραστάσεις: Παρασκευή 3 Απριλίου στις 21:30 και Κυριακή 5 Απριλίου στις 20:00 | Γενική είσοδος: 8€


 

dancepress.gr