"Είναι Καιρός"... μέρος 6ο

to-koritsi-ki-h-8alassa-2-web

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μικροσκοπικού Θεάτρου με τίτλο Είναι Καιρός συνεχίζεται με δύο ακόμη χορευτικά έργα, σχεδόν ένα μήνα πριν την ολοκλήρωση του.

Πρόκειται για το Tango Spaziale, το 2ο μέρος του κύκλου «Τάνγκο Τρίπτυχο» της καλλιτεχνικής ομάδας του Μικροσκοπικού Θεάτρου, έργο στο οποίο η χορογράφος Αναστασία Λύρα συμπράττει επί σκηνής με τη χορεύτρια Αθηνά Κυρούση για να ερμηνεύσουν την έννοια της «κυοφορίας» σε μια αρχέγονη, συμπαντική συνάντηση.

Επίσης, Το Κορίτσι κι η Θάλασσα παρουσιάζεται ξανά με την Αθηνά Κυρούση να αυτοσχεδιάζει υπό τη χορογραφική καθοδήγηση της Αναστασίας Λύρα, σε μια παράσταση που παρασέρνει μικρούς και μεγάλους στα κύματα της κοριτσίστικης νεανικής φαντασίας.

Η εικαστική-κινητική εγκατάσταση GraviDanza, με διαφορετικές ηχητικές και χρωματικές πινελιές υποδέχεται το κοινό και τις δύο βραδιές στο φουαγιέ του κτιρίου, εισάγοντας αμύητους και μυημένους στη φιλοσοφία του καλλιτεχνικού εγχειρήματος Είναι Καιρός.
 

  • Σάββατο, 25 Απριλίου Ώρα: 20.00

GraviDanza Azzurra - Tango Spaziale
Διάρκεια: 60΄

Οι χορεύτριες Αναστασία Λύρα και Αθηνά Κυρούση αποδομούν την κινησιολογία του Tango Nuevo και αυτοσχεδιάζουν στην οριζόντια διάσταση, με αφετηρία την κινητική γλώσσα του contact improvisation, υπό τη μουσική του Osvaldo Pugliese (προδρόμου του Astor Piazzola). Ωστόσο, ο τίτλος της παράστασης μας προϊδεάζει για τη συμπαντική διάσταση της νέας προσέγγισης του Αργεντίνικου είδους. Το χορευτικό ντουέτο «ψηλαφά» τα όρια ενός χώρου, όπου η μήτρα, το σύμπαν και το ζεύγος εναλλάσσονται: η μήτρα ως σύμπαν, το ζεύγος ως σύμπαν, το σύμπαν ως μήτρα.

Μουσική: Pauline Oliveros, Osvaldo Pugliese
Χορογραφία, κοστούμια, φωτισμοί: Αναστασία Λύρα

Ερμηνεία: GraviDanza Azzurra - Θέμις Ανδρεουλάκη, Ευανθία Κοκκινέλη, Μελίτα Κοτσάνη, Ζωή-Ελευθερία  Μαστροθεοδώρου, Σαμπρίνα Ρετζέπι | Tango Spaziale - Αναστασία Λύρα, Αθηνά Κυρούση.
 

  • Σάββατο, 2  Μαΐου Ώρα: 20.00

GraviDanza Rossa - Το Κορίτσι κι η Θάλασσα (Θαλασσογραφία ΙΙ)
Διάρκεια: 70΄

Πρόκειται για μια σειρά από «εικόνες για ένα παραμύθι χωρίς λόγια». Μια κοριτσίστικη χορευτική Φαντασία με γοργόνες, θαλασσοπόρους και ανεμοστρόβιλους, σε μια εικονοπλαστική, νεανική παράσταση, γεμάτη πάθος για την περιπέτεια του χορευτικού αυτοσχεδιασμού, με μουσική συνοδεία το «Κουιντέτο της Πέστροφας» του Franz Schubert. Η χορεύτρια Αθηνά Κυρούση σκηνοθετεί την περιπέτειά της με μοναδικό σκηνικό αξεσουάρ 10 μικρές γαλαζοπράσινες κουβέρτες, φιλοδοξώντας με αυτό το μινιμαλισμό των μέσων να αφήσει χώρο στη φαντασία του θεατή.

Μουσική: Franz Schubert -Το Κουιντέτο της Πέστροφας
Χορογραφία, κοστούμια, φωτισμοί: Αναστασία Λύρα
Ηχοτοπία: Νίκος Βαλκάνος

Ερμηνεία: GraviDanza Rossa - Θέμις Ανδρεουλάκη, Ευανθία Κοκκινέλη, Μελίτα Κοτσάνη, Ζωή-Ελευθερία Μαστροθεοδώρου, Σαμπρίνα Ρετζέπι  | Το Κορίτσι κι η Θάλασσα - Αθηνά Κυρούση
 


info: Μικροσκοπικό θέατρο, Δεξίππου 5 & Πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα (μετρό Μοναστηράκι) | ώρα έναρξης: 20.00 | Εισιτήριο: 10€ και μειωμένο: 5€. Κρατήσεις τηλ. 6976 899 269 Δευτέρα έως Παρασκευή 19:30–21:30 και τις ημέρες των παραστάσεων. Κράτηση απαραίτητη λόγω περιορισμένου χώρου


 

dancepress.gr