«ΤΑΝ» - Χοροθέατρο ΚΘΒΕ

photo_xorotheatro1-web

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έπειτα από δύο χρόνια θέτει ξανά σε λειτουργία το χοροθέατρό του με την παράσταση ΤΑΝ, σε χορογραφία και σκηνοθεσία Κώστα Γεράρδου.

Το TAN είναι ένα ταξίδι, μια αναζήτηση. Παρακολουθεί την αέναη πορεία της φυλής των ανθρώπων μέσα στο χρόνο. Ο πρώτος χτύπος, ο πρώτος ήχος, ο πρώτος χορός. Αυτή η αρχέγονη κατάσταση του σώματος που δονείται και πάλλεται, του σώματος που «παθαίνει» (το πάσχον σώμα), που επικοινωνεί πέρα από τη λογική του κόσμου των λέξεων στο παράλογο και στο άγνωστο του κόσμου του χορού.

Χορός ιερός, λαϊκός, εκστατικός, τελετουργικός.

Ο άνθρωπος αντιμέτωπος με το Ακατάληπτο, θέλοντας να έρθει σε επικοινωνία με αυτό, χορεύει αυτό που δεν μπορεί να ειπωθεί. Στις ευρωπαϊκές γλώσσες η λέξη χορός: danza, dance, tanz, προέρχεται από την ρίζα tan, που στα σανσκριτικά σημαίνει "τάση" και η παράσταση έχει στόχο ακριβώς αυτό: να μας φέρει σε επικοινωνία με αυτή την αρχέγονη τάση δημιουργώντας τις συνθήκες όπου το θέαμα και ο θεατής γίνονται ένα. Ίσως αυτό που σήμερα ονομάζουμε σύγχρονος χορός και το μέλλον του, να βρίσκεται στις ρίζες μας.


Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Κώστας Γεράρδος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μομώ Βλάχου, Δημήτρης Δρόσος, Χάρης Πεχλιβανίδης, Εύα Σωφρονίδου
Χορεύουν: Μίνα Ανανιάδου, Κώστας Γεράρδος, Δέσποια Κέη, Γιάννης Μάρτος, Ριαννόν Μόργκαν, Λουκιανή Παπαδάκη, Σοφία Παπανικάνδρου, Δημήτρης Σωτηρίου, Ηλίας Τσάκωνας, Αλέξης Τσιαμόγλου

 


info: Βασιλικό Θέατρο, Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, Θεσσαλονίκη,  τηλ.: 231 520 0000 | Για οκτώ παραστάσεις: 8 ως 20 Μαΐου 2015 

dancepress.gr