"Ό,τι απομένει" - Ομάδα Χορού Soyuz

what-remains_2

«Υπάρχουν στιγμές που ακόμα και οι λέξεις σε εγκαταλείπουν...» - Samuel Beckett (Ευτυχισμένες Μέρες)

Ό, τι απομένει είναι απόηχοι, κομμάτια και θραύσματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Εικόνες που συγχέονται στο μυαλό σαν όνειρο. Παγιδευμένοι στην ήρεμη κανονικότητα μιας κόλασης σε επανάληψη, κινούμαστε αέναα παραμένοντας στην απραξία. Ό, τι απομένει από μια εποχή. Ό, τι απομένει από την ίδια μας την ζωή.

Το έργο Ό, τι απομένει της ομάδας SOYUZ СоюЗ, βασίζεται σε τρία έργα του Samuel Beckett: το Λίκνισμα (Rockaby), Όχι Εγώ (Not I) και Ευτυχισμένες Μέρες (Happy Days). Το τρίπτυχο αυτών των γυναικείων μονολόγων, έδωσε τη βάση ενός κινητικού υλικού που προκύπτει μέσα από τα συγκεκριμένα κείμενα και σύμφωνα με τη δομή και το ύφος που τα διέπει.  Έτσι δομείται μια κινητική αλφάβητος, μέσα από την οποία το κύριο ερώτημα αφορά στη διερεύνηση της αίσθησης της κανονικότητας σε συνθήκες μη κανονικές, μιας αντίφασης που ενυπάρχει ως αίσθηση, τόσο στην έννοια του παραλόγου του Beckett, όσο και στις σημερινές συνθήκες της κρίσης. Η κίνηση λαμβάνει δράση τη στιγμή που όλες οι λέξεις έχουν αποτύχει.


Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη
Ερμηνευτές: Χρύσα Καλλιάφα, Κατερίνα Μπέλλα, Στέλλα Σπύρου.
Δραματουργική επίβλεψη: Στεριανή Τσιντζιλώνη
Μουσική: Ανάργυρος Δενιόζος
Διάρκεια: 60΄
Με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν.

ομάδα SOYUZ СоюЗ (Σογιούζ): Να είμαστε παρόντες και σε επαγρύπνηση, για να συνεχίσουμε να πιστεύουμε, για να ζούμε μαζί με την κοινωνική μας πραγματικότητα έχοντας επίγνωση της πραγματικότητάς μας, που θέλουμε να αλλάξουμε. Η ομάδα με τα έργα της επιδιώκει μια συνομιλία με την πραγματικότητα, μια κριτική επανατοποθέτηση απέναντι στη σχέση χορού και κοινωνίας, μέσα από τις δυνατότητες που δίνουν οι θεατρικές συμβάσεις και η δύναμη της εμπειρίας ενός σκηνικού γεγονότος.

 


info: Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήα, τηλ. κρατήσεων: 210 36 36 144, 210 3644 921 - Ημερομηνίες παραστάσεων: 20, 21, 22 και 27, 28, 29 Μαΐου 2015 | Ώρα έναρξης: 21.15 | Εισιτήρια: 10€και φοιτητικό/ανεργίας 7€. ευρώ.


 

dancepress.gr