"Είναι Καιρός"... μέρος τελευταίο

gravidanza1-2

Η αυλή του ιδιαίτερου νεοκλασικού κτιρίου της οδού Δεξίππου θα ανοίξει για τις τελευταίες βραδιές της φετινής χρονιάς, με νέες χορογραφίες tango και bolero, αφήνοντας για το κλείσιμο μια βραδιά γαλλικής μουσικής με Olivier Messiaen, César Franck και Maurice Ravel.

Tο Σάββατο 30 Μαΐου η Αναστασία Λύρα χορογραφεί και ερμηνεύει μαζί με την Αθηνά Κυρούση το 3ο tango της σεζόν με τον τίτλο Un Tango Explicito, το οποίο διαδραματίζεται, όπως και τα προηγούμενα, στην οριζόντια διάσταση της σκηνής του θεάτρου. Οι χορεύτριες αυτή τη φορά αυτοσχεδιάζουν με τα πιο στοιχειώδη εργαλεία του χορού, τα δομικά στοιχεία του ανθρώπινου σώματος.

 

  • Σάββατο, 30 Μαΐου |  Ώρα: 20.00

GraviDanza Azzurra - Marrone, Un Tango Explicito
Διάρκεια: 60΄

Το έργο είναι βασισμένο στην contact improvisation, αφιερωμένο στην υδροδυναμική υπόσταση της κίνησης του ανθρώπινου σώματος. Το σώμα αποτελείται από νερό κατά το 70% τουλάχιστον του βάρους του και το γεγονός αυτό πρωταγωνιστεί στο απερίφραστο (:explicito) ταγκό που επιδιώκει να αποτελέσει μια ανοιξιάτικη γιορτή της θάλασσας μέσα μας.

Μουσική: Pauline Oliveros, Osvaldo Pugliese
Χορογραφία, κοστούμια, φωτισμοί: Αναστασία Λύρα

Ερμηνεία: GraviDanza Azzurra - Θέμις Ανδρεουλάκη, Μελίτα Κοτσάνη, Ζωή-Ελευθερία  Μαστροθεοδώρου, Σαμπρίνα Ρετζέπι | Tango Un Tango Explicito - Αναστασία Λύρα, Αθηνά Κυρούση.
 

  • Σάββατο, 6 Ιουνίου Ώρα: 20.00

GraviDanza Rosa - Tu Amor ad infinitum Boléro-Ένας Λαβύρινθος του Χρόνου
Διάρκεια: 55΄

Tu Amor ad infinitum (Ο Έρωτάς σου επ’ άπειρον)

Στην ερμηνεία του αινιγματικού μουσικού έργου- που χωρίς να αποτελεί μέρος της εκκλησιαστικής μουσικής του C. Frank, δεν παύει να εκπέμπει το χαρακτηριστικό θρησκευτικό κλίμα της μουσικής για Όργανο του συνθέτη- η χορεύτρια Ελίνα Παπαδοπούλου μας μεταφέρει στην «κοσμική» διάσταση μια διαδρομής ad infinitum στο νυχτερινό ουρανό. Εκεί που η έλλειψη βάρους είναι ικανή να ελευθερώνει ταυτόχρονα το σώμα και την ψυχή.


Boléro-Ένας Λαβύρινθος του Χρόνου

Στο boléro του Μικροσκοπικού Θεάτρου συναντώνται τελετουργικά δύο περιστρεφόμενες ιερατικές γυναικείες φιγούρες, η Αλίκη Κόντζιου Γούσα και η Αθηνά Κυρούση, των οποίων η κίνηση πλαισιώνεται, υπογραμμίζεται, μεγεθύνεται και μεταμορφώνεται από μια σημαντική ποσότητα υφάσματος, του οποίου οι πτυχές λειτουργούν ταυτόχρονα ως θεατρικό ένδυμα και ως σκηνικό εργαλείο. Η κίνηση των χορευτριών είναι εξαιρετικά λιτή, υπολογισμένη, αργή και αναλυτική. Ο Λαβύρινθος στον τίτλο του έργου αναφέρεται στις αναρίθμητες επιλογές κίνησης που έχουν στη διάθεσή τους οι χορεύτριες και στην πολυπλοκότητα των αποφάσεων που καλούνται να πάρουν κατά τη διάρκεια της αυτοσχεδιαστικής ερμηνείας τους.

Μουσική: Olivier Messiaen, César Franck, Maurice Ravel
Χορογραφία, κοστούμια, φωτισμοί: Αναστασία Λύρα

Ερμηνεία: GraviDanza Rosa | Θέμις Ανδρεουλάκη, Μελίτα Κοτσάνη, Ζωή-Ελευθερία Μαστροθεοδώρου, Σαμπρίνα Ρετζέπι | Tu Amor ad infinitum, Ελίνα Παπαδοπούλου | Boléro-Ένας Λαβύρινθος του Χρόνου, Αλίκη Κόντζιου-Γούσα, Αθηνά Κυρούσηinfo: Μικροσκοπικό θέατρο, Δεξίππου 5 & Πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα (μετρό Μοναστηράκι) | ώρα έναρξης: 20.00 | Εισιτήριο: 10€ και μειωμένο: 5€. Κρατήσεις τηλ. 6976 899 269 Δευτέρα έως Παρασκευή 19:30–21:30 και τις ημέρες των παραστάσεων. Κράτηση απαραίτητη λόγω περιορισμένου χώρου


 

 

dancepress.gr