"Τrack 00" - Γ. Αμέντας, Π.Κρεμαστά

3--3

Το «track 00» είναι το αποτέλεσμα μίας επτάμηνης έρευνας του μουσικού Γιώργου Αμέντα και της χορεύτριας Πωλίνας Κρεμαστά, που μελετά το χειρισμό του ήχου ως αντικείμενο.

Το «track 00» είναι ένα ζωντανό πεδίο αναζήτησης ήχου, κίνησης και σύνθεσης. Για την έρευνα γίνεται χρήση της τεχνολογίας των contact microphones, τα οποία εφαρμόζονται στο κάτω μέρος ενός ειδικά διαμορφωμένου παταριού. Η παράσταση θα ολοκληρώσει για φέτος τον κύκλο της στην Αθήνα.

Ο χορευτής ανεβαίνει πάνω στο πάτωμα με την ιδιότητα του sound designer - sound collector. Δημιουργεί ηχοτοπία και διαχειρίζεται τον ήχο ως αντικείμενο. Δημιουργείται μία αφήγηση στον τρόπο που ταιριάζει και οικοδομεί τους ήχους. Αναζητείται το πώς, ενώ η κίνησή του παράγει ήχο, ταυτόχρονα, ο ήχος διαμορφώνει και επηρεάζει την κινησιολογία του χορευτή. Το πάτωμα μεταμορφώνεται σε ένα ιδιόμορφο μουσικό όργανο, που το σώμα καλείται να ανακαλύψει και να εξερευνήσει. Το πάτωμα με άλλα λόγια γίνεται ένα τεραίν δημιουργίας ήχου και κίνησης.

Τα αποτελέσματα του πρώτου διμήνου της έρευνας παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ του 5ου Athens Video Dance Project, στο θέατρο της ΑΣΚΤ, ως «track 00 ένα work in progress».

Σύλληψη-Ιδέα: Γιώργος Αμέντας
Ερμηνεία-μουσική: Πωλίνα Κρεμαστά, Γιώργος Αμέντας
info: Χώρος: Baumstrasse (Δρόμος με δέντρα), Σερβίων 8, Βοτανικός, Αθήνα, τηλ. 6983 313 302, 210 751 16 32 (ώρες 11.30-14.30 και 17.30-21.30) | Γενική είσοδος: 8€ | Ώρα: 21.30


 

dancepress.gr