"Μemoria", από το χοροθέατρο Aleajactaest

ai6v0306-s

Το Χοροθέατρο aleajactaest (Α.Μ.Κ.Ε. Ο ΚΥΒΟΣ) σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής  Καλών Τεχνών και την υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας πραγματοποιεί την παράσταση memoria.

Το memoria διαπραγματεύεται τη μνήμη και τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει στην ανθρώπινη ζωή. Στoν άνθρωπο, μνήμη καλείται ο χώρος στον οποίο αποθηκεύονται πληροφορίες και από τον οποίο ανασύρονται συνειδητά. Στην ανώτερη αυτή μνήμη, που εδρεύει κυρίως στον εγκέφαλο, οι πληροφορίες μεταφέρονται, κωδικοποιούνται και καταγράφονται σε άλλη μορφή από αυτήν που μεταδίδει η πραγματικότητα στα αισθητήρια όργανα του ανθρώπου και υπάρχει και η δυνατότητα ανάκτησης τους.

Το memoria θέτει το ερώτημα, αν στον άνθρωπο υπάρχει γενετική μνήμη, ένα είδος μνήμης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και που μεταδίδει βιώματα και πληροφορίες. Τοποθετημένο σ'ένα φανταστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης ερευνά κατά πόσο οι άνθρωποι δρούν και αντιδρούν με βάση αυτού του είδους μνήμης που προέρχεται από γενετική μνήμη και όχι από βιωματική, και πως η ίδια μνήμη λειτουργεί ως μέσο δράσης-αντίδρασης και ως μέσο επιβίωσης.

Χορογραφία, σκηνοθεσία: Βασίλης Σκαρμούτσος
Ερμηνεία: Χριστίνα Αντωνοπούλου, Άννα Απέργη, Καρολίνα Απικιάν, Τζένη Βαγκοπούλου, Φωτεινή Ζούμα, Αφροδίτη Καλαφάτη, Ιωάννα Μάντζαρη, Εύα Μιχαλά, Ελιάν Ρουμιέ, Ζακλίν Σιμονιάν.
Πρωτότυπη Μουσική: Ερασμία Τσίπρα
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
διάρκεια: 70΄

 


info: Θέατρο Aνωτάτης Σχολής Καλών Tεχνών, Πειραιώς  256, Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 695 190 2735 | Εισιτήριο: 10€ , 7€ μειωμένο | Ώρα έναρξης: 21.00 

 

dancepress.gr