Βραδιά με νέους Έλληνες χορογράφους

blossom-2-2015

Η Αγγελική Τρομπούκη και η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου και οι δύο απόφοιτες της Κρατικής Σχολής Χορού, κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στο Φεστιβάλ Αθηνών σε μια βραδιά χορού που κοινό παρονομαστή της έχει την αναμέτρηση των δύο νεαρών χορογράφων με τη μικρή χορευτική φόρμα.

►Στο 1blank2 η Αγγελική Τρομπούκη «συνομιλεί» με τον Μιχάλη Χόιπελ, από τους σημαντικότερους Έλληνες τσελίστες της νέας γενιάς, σε μια εξερεύνηση της σχέσης μουσικής και κίνησης όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά – «σαν άδειο δοχείο το σώμα, η μουσική πρωτόγνωρα νέα».

Σύλληψη - Ερμηνεία - Χορός; Αγγελική Τρομπούκη
Μουσικός: Μιχάλης Χόιπελ - τσέλο

Η Αγγελική Τρομπούκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε χορό στην ΚΣΟΤ. Έχει συνεργασθεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Aυτή την περίοδο βρίσκεται σε περιοδεία με την ομάδα RootlessRoot (παραγωγή ΚIRERU). Στο χώρο του θεάτρου έχει επικεντρωθεί στο αρχαίο δράμα (Όρνιθες σκην. Σωτήρης Χατζάκης, Λυσιστράτη και Βάτραχοι σκην. Γιάννης Κακλέας, Τραχίνιες σκην. Θωμάς Μοσχόπουλος). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει σύγχρονο χορό σε ενήλικες και παιδιά.

 

►Στο Blossom, ένα σόλο που χορογράφησε και ερμηνεύει η ίδια, η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου προχωρά σε ποιητικές μεταμορφώσεις με εργαλείο τον χώρο-κοστούμι που την περιβάλλει.

Χορογραφία - Ερμηνεία: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου
Κατασκευή χώρου - Κοστούμι: Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης & Ηρώ Βαγιώτη

 Η Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Ξεκίνησε χορό και σύστημα orff σε ηλικία πέντε χρονών. Το 2003 αποφοίτησε από την ΚΣΟΤ.  Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Αθήνας. Έχει συνεργαστεί με τους Δημήτρη Παπαιωάννου, Γιάννη Σκουρλέτη, Kendell Geers, Ερμίρα Γκόρο, Jeroen Bogaert, Matthias Fritsch, κ.α. Το 2009 ίδρυσε μαζί με την Ηρώ Αποστολέλλη την ομάδα χορού Carnation, με την οποία δημιούργησαν τα έργα Indirect speech (2014), Actual wording (2012) και Was it me? (2010). Είναι μέλος της ομάδας κουκλοθεάτρου Bufos puppet theater από το 2011, ενώ από το 2008 ασχολείται με την Ashtanga vinyasa yoga.

 


info: Πειραιώς 260 (Κτήριο Ε), Ταύρος, Αθήνα τηλ. 210 928 29 00 | Ώρα έναρξης: 21.00 - Διάρκεια: 90΄ με διάλειμμα | Εισιτήρια: 15€ κανονικό, 10€ μειωμένο και φοιτητικό, 5€ ΑΜΕΑ και κάρτα ανεργίας. Πληροφορίες για αγορά εισιτηρίων εδώ  | www.greekfestival.gr


 

dancepress.gr