Η Wen-Chi Su ανοίγει το 21ο Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας

2off-the-map-_wen-chi-su-_hsu-ping-web

Η Wen-Chi Su (Ουέν-Τσι Σου) ανήκει σε μια νεότερη γενιά ταϊβανών και ευρύτερα απω-ανατολιτών καλλιτεχνών που μεγάλωσαν σε μια κοινωνία διχασμένη ανάμεσα στη βαθιά επιρροή της παράδοσης και στο τεράστιο άνοιγμά της στην τεχνολογική ανάπτυξη – άρα και στο δυτικό κόσμο. Το έργο της ενώνει με τον πιο βαθιά βιωμένο και ποιητικό τρόπο αυτά τα δύο άκρα, όπως και το χορό με τις νέες τεχνολογίες.

Ποιητική και μιας υπνωτιστικής ομορφιάς, η περφόρμανς Off the map δημιουργεί ένα χώρο ενατένισης. Σ’ ένα περιβάλλον που θυμίζει το άυλο φως της αυγής και που κάθε τόσο μεταβάλλεται από ουρανό και σύννεφα, σε θάλασσα και νύχτα, το γυναικείο σώμα κινείται αργά, με ακρίβεια και σταθερότητα. Ο ψίθυρος που ακούγεται διαρκώς, μοιάζει να χαρτογραφεί τον εσωτερικό της μονόλογο – ίσως αυτόν από τον οποίο το σώμα της ξεφεύγει «εκτός του χάρτη». Το σώμα της φέρει όλη την ιστορία της σωματικότητας της Άπω Ανατολής, αλλά και τη βαθιά πνευματικότητα που τη χαρακτηρίζει, χωρίς να παύει ούτε στιγμή να είναι ένα σύγχρονο σώμα μέσα σε ένα διαμεσολαβημένο περιβάλλον. Ένα σώμα ευάλωτο μα σθεναρό, που ενσωματώνει όλη την ευθραυστότητα του ανθρώπου μέσα σ’ έναν ρευστό και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο: μια αλληγορία για την ανθρώπινη κατάσταση σήμερα.

Η πορεία της Wen-Chi Su επιβεβαιώνει και τις επιρροές της: σπούδασε Τέχνη και Νέα Μέσα στην Ταϊπέι και συνέχισε με διδακτορικό στο Θέατρο και την Περφόρμανς στο Πανεπιστήμιο του Ροουχάμπτον, στο Λονδίνο. Παρουσιάζει έργα της από το 2001 σε Ανατολή και Δύση κερδίζοντας σιγά σιγά το έδαφος προς τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά φεστιβάλ. Το 2005 ίδρυσε την ομάδα περφόρμανς και νέων μέσων Yi-Lab μέσω της οποίας δημιουργεί έργα που διερευνούν τη σχέση του σώματος με τα Νέα Μέσα, συνδυάζοντας το χορό και την περφόρμανς με την εικαστική εγκατάσταση και τις νέες τεχνολογίες.

Ιδέα, χορογραφία, ερμηνεία: Wen-Chi Su
Κείμενο: Man-Nung Chou

Διάρκεια: 60΄

H Wen-Chi Su εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 


info: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Στούντιο)  | ώρα: 20.00 | εισιτήρια: €15,00 & €12,00 (φοιτητικό / μειωμένο). Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο & το Εργαστήρι του Φεστιβάλ: 10€. Για αγορά εισιτηρίων κάντε κλικ εδώwww.kalamatadancefestival.gr


 

φωτο @ Hsu Ping

dancepress.gr