Η "Κάρμεν" της Dada Masilo

5-carmen-dada-masilojohn-hogg-web

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
 


Η εκρηκτική χορεύτρια και χορογράφος Dada Masilo (Ντάντα Μασιλό) από τη Ν.Αφρική βρέθηκε στο κέντρο του ενδιαφέροντος των ευρωπαϊκών σκηνών με την ανατρεπτική της Λίμνη των κύκνων, που παρουσιάστηκε και στην Αθήνα.

Για το Φεστιβάλ της Καλαμάτας προτείνει, μαζί με τους 13 χορευτές της ομάδας της Τhe Dance Factory, μια Κάρμεν ιδωμένη με τα μάτια μιας γυναίκας χορογράφου. Μια Κάρμεν ερωτική, προκλητική και παράλληλα ανεξάρτητη, εικονοκλαστική, πέρα από κάθε κλισέ. Θεαματική, ανατρεπτική και σίγουρα εκπληκτικά χορευτική, αυτή η Κάρμεν φιλοδοξεί να συγκλονίσει και να κερδίσει το κοινό δοξάζοντας το χορό σε όλες του τις διαστάσεις.

Η Ντάντα Μασιλό ίδρυσε την πρώτη της ομάδα χορού στο Γιοχάνεσμπουργκ σε ηλικία 12 χρονών --τις Peacemakers, μια ομάδα κοριτσιών– προτού βρει καταφύγιο στο διάσημο θέατρο χορού Dance Factory στο Νιούταουν, όπου παρουσίασε όλες τις δημιουργίες της στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Μετά την εκπαίδευσή της στον κλασικό και σύγχρονο χορό, τη συναντάμε, το 2005, στη σχολή PARTS της Αν Τερέζα Ντε Κεερσμαίκερ στις Βρυξέλλες. Ξαναρχίζει να παρουσιάζει έργα της το 2008 και βρίσκεται αμέσως στο κέντρο του ενδιαφέροντος στην Ευρώπη με την ανατρεπτική Λίμνη των Κύκνων, που παρουσιάστηκε και στην Αθήνα.

Χορογραφία: Dada Masilo
Μουσική: Georges Bizet, Rodion Chtchedrin, Arvo Pärt
Με τους: Dada Masilo, Nadine Alexa Buys, Sonia Zandile Constable, Phindile Kula, Ipeleng Merafe, Refiloe Mogoje, Cindy Okkers, Thami Majela, Songezo Mcilizeli, Llewellyn Mnguni, Thabani Ntuli, Nonofo Olekeng, Kyle Heinz Rossouw, Tshepo Zasekhaya
Διάρκεια: 70΄
 


info: Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική αίθουσα)  | ώρα: 22.00 | εισιτήρια: Ζώνη Α΄ 20€, Ζώνη Β' (εξώστης) 15€ & Φοιτητικό/μειωμένο 12€. Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο & το Εργαστήρι του Φεστιβάλ: 10€.Για αγορά εισιτηρίων κάντε κλικ εδώwww.kalamatadancefestival.gr


 

φωτο © John Hogg

dancepress.gr