Το "Dressed - Undressed" του Κ. Ρήγου στη Θεσσαλονίκη

dressed-undressed-web

Το Χοροθέατρο Οκτάνα & Κωνσταντίνος Ρήγος συμπληρώνουν φέτος 25 χρόνια και ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη με το Dressed - Undressed, έργο του 2009, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες χορογραφικές δουλειές του Κωνσταντίνου Ρήγου και της «Οκτάνας» με πρωταγωνιστές τα σώματα των δύο εξαιρετικών χορευτών Γιάννη Νικολαΐδη και Τάσου Καραχάλιου.

Στο Dressed - Undressed το σώμα παρουσιάζεται ως εργαλείο ομορφιάς, ή ως μηχανή φθοράς, εσωτερικής αναζήτησης και περιπλάνησης στο άγνωστο σύμπαν που κρύβεται εντός μας. Πρωταγωνιστές δυο άντρες χωρίς ταυτότητα, ντυμένοι με ρούχα της σύγχρονης καθημερινότητας. Στην εξέλιξη της δράσης θα τα απεκδυθούν, ηθελημένα ή αθέλητα, για να παραμείνουν δυο σώματα γυμνά μέσα σ' ένα χώρο καθορισμένο, από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγουν. Ο χώρος, άδειος από αντικείμενα, τονίζει την ερημιά που περικυκλώνει τα πρόσωπα και που κάνει οδυνηρή την υποχρεωτική συνύπαρξή τους. Οι δύο ερμηνευτές, απόγονοι του Κάιν και του Άβελ, κληρονόμοι του Προπατορικού Αμαρτήματος, θα αγωνιστούν να κατοχυρώσουν την ύπαρξή τους σε ένα σύμπαν που δε χωράει και τους δυο. Ο Κήπος της Εδέμ έχει αμετάκλητα χαθεί παρασύροντας στο έρεβος την αθωότητά τους. Η αδελφοκτονία θα πραγματοποιηθεί και θα δώσει μοιραία τη θέση της στην ενοχή.

Πρώτη παρουσίαση 28 Δεκεμβρίου 2009, αίθουσα Ισμήνη, "ΘΕΑΤΡΟΝ". Το έργο έχει επίσης περιοδεύσει στη Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού (Λουμπλιάνα, 2011). Mes de danza Sevilla (2011), Teatri di vita, Cuore di Grecia (Μπολώνια, 2012)

 


info: Σφαγεία, 26ης Οκτωβρίου 35, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2313318203 | ώρα έναρξης: 21.00 | εισιτήριο: 12€ ως 27/9 και 14€ στη συνέχεια. Προπώληση: www.viva.gr | Ακατάλληλο για άτομα κάτω των 18 ετών. 

 

dancepress.gr