"Σε έναν ιππότη", της Σάντρας Βούλγαρη

sandra-voulgari

Η χορογραφία «Σε έναν Ιππότη» της Σάντρας Βούλγαρη, απόσπασμα της παράστασης «Επιστροφή στην ΄Αβαλον», είναι μια απόπειρα προσέγγισης της ατμόσφαιρας και των συμβόλων των μεσαιωνικών θρύλων και παραμυθιών μέσα από την τέχνη του χορού.

Με την πίστη ότι το θέμα δεν είναι ξεπερασμένο, αλλά αντίθετα ένας χώρος έμπνευσης, όπου μπορεί κανείς να ερευνήσει ένα πλούσιο και θαυμαστό μουσικό, λογοτεχνικό και χορευτικό έργο, αλλά και να εκφράσει σύγχρονες αναζητήσεις, η χορογράφος βυθίζεται σε ένα ταξίδι ψυχής και αναζήτησης της ουσίας του χορού.

Η ίδια εξηγεί ότι: "ήταν ένα όνειρο να γίνει μια παράσταση χορού σε ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα φράγκικα κάστρα της Ελλάδας, το πολύ όμορφο Κάστρο Χλεμούτσι στην Ηλεία.. όχι ίσως στην καλύτερη περίοδο που το ονειρεύτηκα, αλλά ας γίνει με την ελπίδα πως η παράσταση θα είναι το πρώτο λιθαράκι για να ζωντανέψουν οι πολύ ωραίοι εσωτερικοί χώροι του Κάστρου".

Οι παραστάσεις στις 19 Σεπτεμβρίου 2015, θα γίνονται κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κάστρου (10 πμ - 2 μμ.) ανά 1 ώρα, στην Αίθουσα Θρόνου. Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Η Σάντρα Βούλγαρη είναι χορεύτρια, χορογράφος, συγγραφέας παραμυθιών και δημοσιογράφος.

 


info: Κάστρο Χλεμούτσι (Αίθουσα Θρόνου) - Ηλεία | Διάρκεια: 12' και επανάληψη ανά 1 ώρα, μεταξύ 10 π.μ. - 2 μ.μ. | Τιμή εισιτηρίου για τον αρχαιλογικό χώρο 3€, μειωμένο 2€


 

dancepress.gr