Οι τελευταίες παραστάσεις του "Βατήρα"

sthn-akrh-toy-vathra---maria-gorgia-2015-web

Η ομάδα χορού Αμάλγαμα της Μαρίας Γοργία, ύστερα από την περσινή επιτυχία των παραστάσεων και των πέντε... παρατάσεων του έργου της Στην άκρη του βατήρα, ταξιεδεύει σε Πάτρα, Λεμεσό και καταλήγει στην Αθήνα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η ξεχωριστή performer Σάνια Στριμπάκου ερμηνεύει θαρραλέα με το σώμα, με το λόγο και με το αντικείμενο, τα διάφορα πρόσωπα της εναγώνιας γυναίκας. Η μη γραμμική αφήγηση του έργου συντελείται μέσα από ανοίκειες εικόνες, όπου το αλλόκοτο αναμυγνείεται με το αντιφατικό, το αναπαραστατικό αναιρείται από το μη-ρεαλιστικό, το αυτοβιογραφικό διακόπτεται από το κοινωνικό και πολιτισμικό.

Σε ένα γυμνό χώρο που μεταμορφώνεται πότε σε σπίτι, πότε σε πασαρέλα, πότε σε γιαπωνέζικο λουτρό και πότε σε ατμόσφαιρα από έργο του Μπέκετ, μια γυναίκα κολυμπά ανάμεσα στις δοξασίες της, στις αντιφάσεις της, στην αναποφαστικότητά της και στα αδιέξοδα που -κατά κύριο λόγο- η ίδια δημιουργεί στον εαυτό της. Θραυσματικές σκηνές, που αρχικά φαίνονται να αναφέρονται σε διαφορετικές προσωπικότητες γυναικών, συμπληρώνουν ένα αντιφατικό και πολύμορφο παζλ μιας προσωπικότητας που βρίσκεται στο μεταίχμιο.

Το έργο περιέχει σκηνές γυμνού και διάδρασης με το κοινό.

Σύλληψη - χορογραφία - σκηνοθεσία - σκηνογραφία: Μαρία Γοργία
Ερμηνεία: Σάνια Στριμπάκου
Συμμετέχει: Τίμος Ζέχας
Κείμενα: Σάμιουελ Μπέκετ, Χάινερ Μύλλερ, Μαρία Γοργία, Σάνια Στριμπάκου

  • 28 & 29 Σεπτεμβρίου | Πάτρα, Λιθογραφείον
  • 6, 7, 8 Οκτωβρίου | Λεμεσός, Πολυχώρος Συνεργείο
  • 16 Οκτωβρίου - 8 Νοεμβρίου |  Αθήνα, Πολυχώρος Μπαγκλαντές

Η ομάδα χορού αμάλγαμα, υποστηρίζοντας την ανεπιτήδευτη κίνηση των σκηνοθετών Νούλα, Καμαράτου και Κουτσολέλου για την ίδρυση ενός πραγματικά avant garde χώρου στο κέντρο της Αθήνας, επιλέγει για τη νέα της παραγωγή το «Μπαγκλαντές». Η αισθητική του χώρου αναδεικνύει αλλά και αναδεικνύεται από την κεντρική ιδέα του έργου. Η ανάγκη μας να ξεφύγουμε -μέσα σε αυτή την οξυμένη περίοδο κρίσης- από την καθιερωμένη συνθήκη του θεάτρου, μας οδήγησε στην οδό Χαλκοκονδύλη. Σε μια πραγματικά υποβαθμισμένη περιοχή, χωρίς οικονομική αξίωση, χωρίς εισιτήριο, για να μπορούμε -σε πείσμα των καιρών- να σταθούμε πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου.

 


info: Μπαγκλαντές, Χαλκοκονδύλη 35, Αθήνα | Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 16 Οκτ – 8 Νοε | ώρα έναρξης 21.15 | διάρκεια: 60΄ | Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική οικονομική συνεισφορά. Απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση στο 6944686991. Ο χώρος υποδέχεται αυστηρά έως 30 άτομα. 

dancepress.gr