"Δάσος & Taboo" από την Ομάδα Χορού Griffón

dasos--taboo-iwanna-portoloy-web

Η ομάδα χορού Griffon ξεκινώντας μια σταθερή συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης, στη σκηνή της Φρυνίχου, παρουσιάζει το έργο της Δάσος & Taboo, που είδαμε φέτος το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Αθηνών. Για την Άνοιξη του 2016, η ομάδα ετοιμάζει τη νέα της παραγωγή Ταμπού - Πορν*.

Η χορογράφος Ιωάννα Πορτόλου εστιάζει στις διάφορες εκφάνσεις της δυαδικής σχέσης μεταξύ άνδρα και γυναίκας εξερευνώντας τους κανόνες που διέπουν την εκάστοτε συνθήκη. Το Δάσος είναι μία σπουδή στην καθημερινότητα που ακολουθεί το ζευγάρι μέσα από ρυθμικές παραλλαγές σε ένα θέμα από το οικείο προς το άγνωστο. Το Ταμπού ψάχνει τη σύνδεσή μας με την πηγή και την γέννηση του απαγορευμένου. Την ανάγκη των ιερών και απαράβατων ορίων που προστατεύουν τις ανθρώπινες σχέσεις από τη δημιουργία μας μέχρι τώρα. Τα δύο χορευτικά ντουέτα Δάσος & Taboo είναι μέρος μιάς τριλογίας και συνδέονται μεταξύ τους.


Χορογραφία: Ιωάννα Πορτόλου
Μουσική: Αντώνης Π.
Ερμηνεύουν: Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαϊδης


*Το Πορν (2016) που θα κλείσει τη τριλογία, ασχολείται με την έλξη προς την υπερβολή και την απομάκρυνση από οτιδήποτε ιερό ως ένα μέσω αναγέννησης, εξαγνισμού και αυτοεπιβεβαίωσης. Με την ολοκλήρωση της τριλογίας Δάσος-Ταμπού-Πορν, τα ντουέτα θα παρουσιάζονται ανά δύο. Το Δάσος παρουσιάστηκε πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2014, σε συμπαραγωγή της ομάδας χορού Griffón και του Θεάτρου Τέχνης. Το Ταμπού είναι  παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2015. Το Πορν θα παρουσιαστεί το 2016 και θα είναι μία συμπαραγωγή της ομάδας χορού Griffon με το Θέατρο Τέχνης.
 


info: Φρυνίχου - Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ: 210 322 24 64 & 210 323 67 32 | Δευτέρα - Τρίτη: 19, 20, 26, 27 Οκτωβρίου 2015 |  Ώρα έναρξης 21.15 | τιμή εισιτηρίων: 10€  | προπώληση: www.viva.gr


 

dancepress.gr