"Σπίτι από γέφυρες".. τελευταίες παραστάσεις

pk_spiti_apo_gefyres-web

Mε 9 χορευτές και ηθοποιούς επί σκηνής ανοίγει τις πόρτες του το Σπίτι από γέφυρες του χορογράφου και σκηνοθέτη Παύλου Κουρτίδη.

Πρόκειται για τη συνέχεια / sequel της παράστασης Το Τρελόσπιτο, που ανέβηκε την προηγούμενη σεζόν 2014/15 ολοκληρώνοντας με επιτυχία 45 παραστάσεις.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Ένα χρόνο μετά όλα έχουν αλλάξει. Τίποτα δε θυμίζει το σκοτεινό παρελθόν του Τρελόσπιτου. Οι γέφυρες στην παράσταση ζωντανεύουν και είναι αυτές που κινούν τα νήματα μέσα στο σπίτι. Ένα σπίτι που μεταλλάσσεται στο μικρόκοσμο του οικοδεσπότη και ξεδιπλώνεται αναζητώντας ένα χέρι βοηθείας για να γεφυρώσει τους δύο κόσμους της λογικής και της τρέλας. Εδώ κανένα ύψος, κανένα κενό δεν μένει αγεφύρωτο.

Με τον επιστημονικό όρο ‘γέφυρα’ ορίζεται η γεφύρωση των ανώτερων και κατώτερων λειτουργιών του εγκεφάλου. Οι λειτουργίες των νεύρων που αναδύονται από τη γέφυρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ακοή, την ισορροπία, τη γεύση, την αφή, τον πόνο του προσώπου, την κίνηση των ματιών και την έκκριση σιέλου και δακρύων.


Επί σκηνής: Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κορίνα Παλάσκα, Όλια Μουρουζίδου, Ελιάν Ρουμιέ, Ίρις Κατράκη Παύλου, Άγγελος Αντωνάκος, Χρίστος Καφετζής, Παύλος Κουρτίδης και ο ηθοποιός Μιχαήλ Άνθης, ο οποίος υπογράφει και τα κείμενα της παράστασης.

Χορογραφία-Σκηνοθεσία: Παύλος Κουρτίδης
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Βασίλης Τσεντούρος
Διάρκεια παράστασης: 70΄
 


info: Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος, Αθήνα │τηλ: 210 901 16 77 │ Εισιτήρια: 13€ και 10€ (ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις) │Σαββάτο & Κυριακή στις 21.30 | Πρεμιέρα: 17 Οκτωβρίου 2015

 

dancepress.gr