Το αίνιγμα της ύπαρξης

-vassiliki-siatara_-03

Σε συνέχεια των παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν στα Γιάννενα, η ομάδα χορού A priori, με βασικό πυρήνα την Έλενα Ανδρεάδη και την Ελεονώρα Ηλία, ταξιδεύει στην Αθήνα και παρουσιάζει σε επανάληψη, την πρώτη της παραγωγή με τίτλο Το αίνιγμα της ύπαρξης

Δύο χορογράφοι, η Έλενα Ανδρεάδη και η Ελεονώρα Ηλία, προερχόμενες από δύο διαφορετικές γενιές, αλλά δραστηριοποιούμενες και οι δύο στο πεδίο του σύγχρονου χορού, επιχειρούν από κοινού μια χορογραφική συνάντηση μέσα από ένα δίπτυχο έργο, διερευνώντας το αίνιγμα της ύπαρξης.

Η Έλενα Ανδρεάδη, εμπνεόμενη από το παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» και η Ελεονώρα Ηλία από το κλασσικό θεατρικό έργο του Άντον Τσέχωφ «Ο γλάρος», συνυφαίνουν επί σκηνής το υλικό τους, τις αναφορές τους, τη χορογραφική τους γλώσσα φτιάχνοντας μια παράσταση για το ταξίδι του ανθρώπου μέσα στη ζωή, για την εναλλαγή από το φως στο σκοτάδι, για την ευτυχία που διαδέχεται τη δυστυχία.

Ένας ανοιχτός και δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στους δύο συγγραφείς και το έργο τους, στις δύο χορογράφους και τις γενιές τους, ανάμεσα σε προαιώνια ανθρώπινα ερωτήματα και διλήμματα, ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.


Για την ομάδα χορού A priori:
Με τη διακριτική αμφισημία που σηματοδοτεί αφ’ ενός το αυταπόδεικτο και αφ’ ετέρου το ξεκίνημα, το σημείο εκκίνησης, η ομάδα A priori, σχηματίστηκε μόλις το 2014 έχοντας ως έδρα της την πόλη των Ιωαννίνων. Η ομάδα εκκινεί το ταξίδι της με βασικό πυρήνα της την Έλενα Ανδρεάδη και την Ελεονώρα Ηλία, και με σημείο εστίασης το σύγχρονο χορό και το διάλογό του με τις παραστατικές τέχνες ευρύτερα. Μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει την παράσταση χορού Το αίνιγμα της ύπαρξης και την περφόρμανς Μια νύχτα στον κόσμο, η οποία είναι βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του Jim Jarmusch.


Σύλληψη - Χορογραφία: Έλενα Ανδρεάδη, Ελονώρα Ηλία
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Κωνσταντής, Γιώργος Γεωργόπουλος
Ερμηνεύουν: Ελεονώρα Ηλία,  Μαρία Βλάχου, Άννα Παπανικολάου, ο ηθοποιός Βασίλης Γουργούλης και η σοπράνο Αναστασία Ζώη
Διάρκεια παράστασης: 45΄χωρίς διάλειμμα

Η παράσταση θα επαναληφθεί στην Πάτρα σε συνεργασία με το χώρο πολιτισμού Επίκεντρο.

 


info: Βυρσοδεψείο Art Space Athens, Ορφέως 174, Αθήνα, τηλ. 210 34 53 203 | Παραστάσεις: Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Νοεμβρίου | ώρα 21.00 | Τιμές εισιτηρίων γενική είσοδος: 10€, φοιτητικό / ανέργων: 8€


 

dancepress.gr