«Μείωση στην τετάρτη» - Ομάδα Λούνα Πάρκ

lessen-to-the-fourth

Η ομάδα ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, στην περφόρμανς Μείωση στην τετάρτη (Lessen to the fourth), πραγματεύεται με διάθεση κριτική και συχνά ειρωνική, κάποιες βασικές, ουσιώδεις αλλά και κοινότοπες πλέον έννοιες όπως αυτές της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας, πάντα με κεντρικό άξονα το άτομο. Το ύφος του έργου είναι μινιμαλιστικό. Κύριο στοιχείο του είναι η διαστολή του χρόνου, μέσω της οποίας δίνεται έμφαση στις λεπτομέρειες και στη δημιουργία μιας αυθεντικής χορευτικής φόρμας. Σημείο εκκίνησης αποτέλεσε το κείμενο του Samuel Beckett «Χωρίς» (Lessness).

Σύλληψη, χορογραφία: Κοσμάς Κοσμόπουλος
Πρωτότυπη ζωντανή μουσική: Αντώνης Παλάσκας
Ερμηνευτές: Κατερίνα Γεβετζή, Δανάη Δημητροπούλου, Μαρία Κανδυλάκη, Μαρίνα Πινιατώρου και Κωνσταντίνος Σπύρου
Διάρκεια: 55 λεπτά

Η εταιρία πολιτιστικών υποθέσεων ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2002 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ αποτελείται από μια ομάδα καλλιτεχνών που προέρχονται από διαφορετικά έθνη, καθώς και από ανθρώπους που εργάζονται στον κοινωνικό και εκπαιδευτικό τομέα. Σκοπός της ομάδας είναι να αναπτύξει, να παραγάγει και να παρουσιάσει καλλιτεχνικές εκθέσεις και παραστάσεις, καθώς και να οργανώσει σεμινάρια και έργα κοινωνικού περιεχομένου σε συνδυασμό με την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με άλλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς, κατά κύριο λόγο από την Ελβετία και τη Γερμανία. Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ διευθύνεται από την εικαστικό Dr. Γεωργία (Maggy) Τουλιάτου, το χορογράφο Κοσμά Κοσμόπουλο και τον μουσικό Αντώνη Παλάσκα.

 


info: 17, 18, 31 Οκτωβρίου & 1η Νοεμβρίου 2015, Χώρος Τέχνης 14η Μέρα, Καλλιρόης 10, Αθήνα (στάση μετρό Ακρόπολη, στάση τραμ Βουλιαγμένη). Κρατήσεις θέσεων καθημερινά 17:00-20:00 τηλ 210 921 00 77, 697 2431304 | Ώρα έναρξης: 21:00 | Γενική είσοδος: 10€. Μειωμένο: 7€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ) | 24, 25 Οκτωβρίου 2015, Στούντιο Όξω Νου, Αγ. Κυριακής 29, Ταμπακαριά-Χαλέπα, Χανιά / Κρήτη. Κρατήσεις θέσεων: 6972694294 | Ώρα έναρξης: 21:30 | Γενική είσοδος: 10€. Μειωμένο: 5€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)


-

dancepress.gr