4 Ιστορίες της Die Wolke Art Group

screen-shot-2015-11-04-at-195838-web

Η παράσταση της Die Wolke Art Group ασχολείται με την έννοια της ταχύτητας και της βραδύτητας σε σχέση με το χρόνο στην καθημερινότητά μας. Τέσσερεις (4) διαφορετικές ιστορίες από 4 ανθρώπους με κοινό σημείο συνάντησης. Τί ορίζει την ταχύτητα και τί τη βραδύτητα; Πώς την αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος σε σχέση με τις πράξεις και τις δράσεις του; Με ποιο τρόπο η μουσική δημιουργεί την αίσθηση αλλαγής της γραμμικής εξέλιξης του χρόνου;

Τέσσερεις καλλιτέχνες συνδημιουργούν και εξελίσσουν αυτούς τους άξονες. Η μουσική, οι ήχοι και η φωνή λειτουργούν συμπληρωματικά στη χορευτική και κινητική δράση των τεσσάρων καλλιτεχνών, προσδιορίζουν τον κάθε χαρακτήρα και το ρόλο του κατά τη διάρκεια της δράσης. Η μουσική συνδιαλέγεται με την έννοια της ταχύτητας και της βραδύτητας δημιουργώντας έντονες κινητικές φόρμες και εικόνες.


Χορός: Δροσιά Τριαντάκη, Rhiannon Morgan
Ακορντεόν – bajan: Servane - Ιω Le Moller
Φωνή: Νανά Κούλη
Xορογραφία: Δροσιά Τριαντάκη, Rhiannon Morgan

Η Die Wolke Art Group είναι ένας μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός αφιερωμένος στις τέχνες του θεάματος, σύγχρονο χορό, video art, mixed media και των σχετικών τεχνολογιών. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελείται από μια εναλλασόμενη και διαρκώς διευρυνόμενη ομάδα ανεξάρτητων καλλιτεχνών και τεχνιτών. Κύριος στόχος της είναι η έρευνα και η ανάπτυξη της outside-the-box διεπιστημονικής τέχνης, καθώς και οι επιπτώσεις της στο αστικό κοινωνικό πλαίσιο.

 


info: Μύλος του Παππά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα, τηλ. 2410 614449. | Ώρα: 20.00 | Εισιτήριο: 10€, μειωμένο και ομαδικό άνω των 5 ατόμων: 7€. Ώρες προπώλησης: 10:00-14:00. Πληροφορίες-κρατήσεις 6944551778


 

Σεμινάριο τεχνικής & αυτοσχεδιασμού
 

Η χορογραφική δουλειά των 4ων ιστοριών ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2014 και παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του ίδιου έτους. Το 6ωρο σεμινάριο αναφέρεται στην επιλογή της χορογραφικής σύνθεσης των τεσσάρων ιστοριών και το ρόλο που κατέχουν η μουσική και η φωνή στην από κοινού τους δράση, αλλά και πώς εξυπηρετούν το ίδιο το έργο.

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία με τα χορογραφικά στοιχεία της συγκεκριμένης δουλειάς, παρατηρώντας ταυτόχρονα τη σημαντικότητα της μουσικής και της φωνής στο αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιούς και σε όσους ασχολούνται με τη φωνή και την κίνηση. Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρακολουθήσουν και τα δύο μέρη του σεμιναρίου δουλεύοντας σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

  • Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

11.00 - 12.30 μάθημα τεχνικής - Δροσιά Τριαντάκη με συνοδεία bajan / akordeon - Ιω Le Moller και φωνή Νανά Κούλη.
12.45 - 14.15 Προσέγγιση των 4 ιστοριών μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και την παρατήρηση - Δροσιά Τριαντάκη, Ιω Le Moller, Νανά Κούλη.

  • Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

11.00 - 12.30 μάθημα τεχνικής - Rhiannon Morgan, Ιω Le Moller, Νανά Κούλη
12.45 - 14.15 Ολοκλήρωση και παρατήρηση της συνολικής δουλειάς του σεμιναρίου - Δροσιά Τριαντάκη, Rhiannon Morgan, Ιω Le Moller, Νανά Κούλη.

 


info: Μύλος του Παππά, Γεωργιάδου 53, Λάρισα, τηλ. 2410 614449 | Για το σεμινάριο είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Κόστος παρακολούθησης σεμιναρίου & παραστάσεων: 45€. Για πληροφορίες- κρατήσεις 6944551778


 

 

dancepress.gr